AKTUELNOSTI
APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE

APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE ...

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME...

HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

VREME DANAS U APATINU

«  jul 2020  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 31 januar 2014

Gledaoci Televizije Apatin, čitaoci lista Novi glas komune i žiri glasali su za izbor kulturnog događaja, ličnost, ustanovu, gostovanje, najbolju pozorišnu predstavu, koncert, knjigu i promovisanje Apatina. 

GRAND PRIX je i  ove godine pripao Internacionalnom festivalu „Zlatna Nika“ INTERFER. Najznačajniji kulturni događaj u 2013.g. je „Grožđebal“ u Sonti. Ove godine je dodeljena i nagrada Za promovisanje apatinske kulture i izložbu slika Savi Stojkovu. Ličnost godine u kulturi apatinske opštine u 2013.g odine je Adam Vidaković, dok je za ustanovu  proglašena Narodna biblioteka „Miodrag Borisavljević“. 

Za pozorišnu predstavu godine u Apatinu 2013. godini priznanje je dobilo Narodno pozorište Sombor za „Sumnjivo lice“. Za najznačajniju promociju knjige u Apatinu 2013. priznanje je dobio autor Stevan Medić, Za koncert godine u Apatinu 2013.g. Gradski  hor „Jedinstvo“, dok je nagrada za doprinos u očuvanju kulturne prošlosti Apatina u 2013.g. pripala Margit Poganj. Nagradu publike dobio je Bojan Šimunović za izložbu slika. Svečanost je otvorio dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin.

Odluku žirija o dodeli Gran pri nagrade pročitala je Vanja Pećanac: Nagradu za Grand pri primila je Tamara Popov, direktor i selektor festivala. Dođagaj koji je žiri izabrao kao najbolji u 2013. godini je Grožđebal – tradicionalna i najstarija kulturna manifestacija naše opštine koju organizuje OKUD „Ivo Lola Ribar“ iz Sonte. Kroz proslavu u čast grožđa, vina i jeseni, svake godine brojni gosti iz okoline, i regiona posete Sontu i apatinsku opštinu da se dive i uživaju u tradicionalnoj šokačkoj pesmi, hrani, gozbi i veselju. Najveće interesovanje vlada za običaj simboličnog venčanja kneza i kneginje kojom se lepota sonćanskih Šokaca vidi u punom sjaju.

Ove godine žiri je dodelio nagradu za promovisanje Apatina slikaru Savi Stojkovu. Iako Somborac, slikar Sava Stojkov, ne propušta kada ima priliku da u društvu u kome se nađe pohvali Apatin kao grad i izrazi želju da se Sombor i Somborci ugledaju na nas. U prostoru banje „Junaković“ svake godine prikaže neke od svojih najlepših slika i rado gostuje u Apatinu.

Po oceni žirija ličnost koja je najviše doprinela kulturnoj promociji našeg grada je Adam Vidaković, zbog nesebičnog rada na promovisanju našeg grada kroz brojne nastupe i takmičenja KUD-a „Mažoret“ čiji je osnivač, a vođa je i Tamburaškog orkestra „Tandora“. U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su tamburaški orkestar „Tandora“, članovi Gradskog hora „Jedinstvo“ i Nemanja Guzijan, solista GKUD-a „Dunav“.