AKTUELNOSTI
APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE

APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE ...

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME...

HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

VREME DANAS U APATINU

«  jul 2020  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 06 jul 2014

Tokom održavanja 51. Apatinskih ribarskih večeri organizatori su se potrudili da obezbede zanimljiv program za sve uzraste. 

Ribarske večeri su vekovikma zaštitni znak apatinskog podnevlja. Istorijski kalendari kažu da su organizovane 1773. godine u počast Dunavu, Danu Sv. Petra i svima koji su živeli pored reke i od reke. Ta jedinstvcena tradicija održava se i danas. Početkom julskih dana život u Apatinu je u znaku jedne od najznačajnijih vojvođanskih kulturnih i turističkih manifestacija -“Apatinskih ribarskih večeri” koje se organizuju 51. put.

Uz defile mažoretkinja i nastupom Kulturno umetničkih društava i ove godine na je na Trgu vatrometom obeležena ova jedinstvena turistička svetkovina. Brojni Apatinci i gosti iz zemlje i inostranstva će do nedelje uživati u različitiom sadržajima koje svedoče o tradiciji ovog grada i slavljenju ribarskih veceri.

To podrazumeva kuvanje jedinstvenog ribljeg paprikaša i njegovu masovnu degustaciju koja je i ove godine počela sa najmladjim učesnicima. Završnica prve večeri bila je rezervisana za nastup grupe „Piloti“ čija je svirka naišla na odličan prijem kod apatinske publike, drugo I treće veče su nastupali Lexington I Vajta, a četvrto veče Topalko.

U okviru muzičko scenskog programa koja se završava u nedelju, za ljubitelje rok i hard rok muzike su nadomak Apatina organizovane čuvene bajkerske večeri na kojima su pored lokalnih rok grupa nastupale “Divlje jagode” I ex Osvajači.