«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 12 septembar 2014

Na sednici Opštinskog veća utvrđeno je i usvojeno 27 tačaka dnevnog reda, a u prvom planu bio je izveštaj o budžetu opštine Apatin za period januar – jun ove godine. Predsednik opštine Apatin dr Živorad Smiljanić obratio se članovima povodom ove tačke dnevnog reda uz osvrt na  tekuće investicije.

U nastavku obrazlaganja izvršenja šestomesečnog budžetskog perioda, prisutne je informisala Sonja Tepavac, načelnica Odeljenja za privredu i finasije. U nastavku sednice utvrđen je predlog odluke o upravljanju, uređenju i održavanju pijace, a usvojen je i predlog odluke da Mirko Pavlović, direktor JKP Naš Dom bude predstavnik opštine Apatin u doo "Apatinski tržni centar" . 

Između ostalog, usvojene su i sledeće tačke dnevnog reda - Odluka o obrazovanju opštinskog Štaba za vanredne situacije, pravilinik o odobravanju i sufinansiranju programa kojim se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta u opštini Apatin i pravilnik o kategorizaciji sportskih organizacija opštine Apatin. Takođe, usvojena je odluka o pribavljanju u svojinu opštine Apatin nepokretnost bez naknade – poklon od strane vlasnika „Uljarice – Bačka“ doo Novi Sad i odluka o pribavljanju u svojinu opštine Apatin nepokretnost bez naknade – poklon od strane vlasnika „Lučić Prigrevica“ AD Novi Sad.

Članovi veća usvojili su i rešenje o utvrđivanju visine zakupnine poslovnih prostorija na kojima je nosilac prava korišćenja opština Apatin za tekuću godinu, izveštaj o radu Predškolske ustanove „Pčelica“ i  plana rada za školsku 2014/2015, plan i raspored postavljanja manjih montažnih objekata.

Između ostalog, usvojene su i sledeće tačke dnevnog reda:   zaključak o prihvatanju arhitektonskog rešenja paviljona u sklopu izgradnje trga Nikola Tesla izrađeno od strane „Mont metal SN“doo, zaključak o prihvatanju urbanističko – arhitektonskog rešenja izrađeno od strane JP „Direkcija za izgradnju“ Apatin u delu urbanističkog bloka 20 Apatin i pravilnik o izmenama i dopunama uređenja i sistematizaciji radnih mesta Opštinske uprave, rešenje o stavljanju van snage rešenja o izmenama i dopunama rešenja o uslovima  za utvrđivanje prava na regres troškova prevoza  učenika i studenata sa područja opštine Apatin, predlog Odluke o visini naknade štete oštećenim licima nastale usled napada napuštenih životinja, radi mirnog rešavanja spora i predlog zaključka o davanju saglasnosti na pokroviteljstvo Memorijalnog

 

Prijava