AKTUELNOSTI
APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE

APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE ...

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME...

HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

VREME DANAS U APATINU

«  jul 2020  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 12 septembar 2014

Na sednici Opštinskog veća utvrđeno je i usvojeno 27 tačaka dnevnog reda, a u prvom planu bio je izveštaj o budžetu opštine Apatin za period januar – jun ove godine. Predsednik opštine Apatin dr Živorad Smiljanić obratio se članovima povodom ove tačke dnevnog reda uz osvrt na  tekuće investicije.

U nastavku obrazlaganja izvršenja šestomesečnog budžetskog perioda, prisutne je informisala Sonja Tepavac, načelnica Odeljenja za privredu i finasije. U nastavku sednice utvrđen je predlog odluke o upravljanju, uređenju i održavanju pijace, a usvojen je i predlog odluke da Mirko Pavlović, direktor JKP Naš Dom bude predstavnik opštine Apatin u doo "Apatinski tržni centar" . 

Između ostalog, usvojene su i sledeće tačke dnevnog reda - Odluka o obrazovanju opštinskog Štaba za vanredne situacije, pravilinik o odobravanju i sufinansiranju programa kojim se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta u opštini Apatin i pravilnik o kategorizaciji sportskih organizacija opštine Apatin. Takođe, usvojena je odluka o pribavljanju u svojinu opštine Apatin nepokretnost bez naknade – poklon od strane vlasnika „Uljarice – Bačka“ doo Novi Sad i odluka o pribavljanju u svojinu opštine Apatin nepokretnost bez naknade – poklon od strane vlasnika „Lučić Prigrevica“ AD Novi Sad.

Članovi veća usvojili su i rešenje o utvrđivanju visine zakupnine poslovnih prostorija na kojima je nosilac prava korišćenja opština Apatin za tekuću godinu, izveštaj o radu Predškolske ustanove „Pčelica“ i  plana rada za školsku 2014/2015, plan i raspored postavljanja manjih montažnih objekata.

Između ostalog, usvojene su i sledeće tačke dnevnog reda:   zaključak o prihvatanju arhitektonskog rešenja paviljona u sklopu izgradnje trga Nikola Tesla izrađeno od strane „Mont metal SN“doo, zaključak o prihvatanju urbanističko – arhitektonskog rešenja izrađeno od strane JP „Direkcija za izgradnju“ Apatin u delu urbanističkog bloka 20 Apatin i pravilnik o izmenama i dopunama uređenja i sistematizaciji radnih mesta Opštinske uprave, rešenje o stavljanju van snage rešenja o izmenama i dopunama rešenja o uslovima  za utvrđivanje prava na regres troškova prevoza  učenika i studenata sa područja opštine Apatin, predlog Odluke o visini naknade štete oštećenim licima nastale usled napada napuštenih životinja, radi mirnog rešavanja spora i predlog zaključka o davanju saglasnosti na pokroviteljstvo Memorijalnog