AKTUELNOSTI
APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE

APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE ...

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME...

HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

VREME DANAS U APATINU

«  jul 2020  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 06 novembar 2014

Predsednik apatinske opštine, dr Živorad Smiljanić, ugostio je u sredu višečlanu delegaciju Kineske razvojne banke, koju je predvodio generalni direktor, Zhang Shicheng. Ovom sastanku na kojem su predstavljeni projekti odnosno investicioni potencijal u slobodnoj zoni Apatin, prisustvovali su i Nikola Janković, direktor SIEP-e kao i direktor uprave za slobodne zone u Ministarstvu finansija Republike Srbije, Milan Ristić.

Pre same prezentacije Logističkog centra i luke Apatin, dr Živorad.Smiljanić je gostima zaželeo dobrodošlicu i u kratkim crtama naglasio da je Apatin jedan od najuređenijih gradova kada je reč o komunalnoj infrastrukturi. Takođe je napomenuo da slobodna zona obuhvata teritoriju “RTC-a Apatin i Luke Apatin”, koja predstavlja deo područja na kome će se odvijati buduće proizvodne i logističke aktivnosti.

Na pomenutom sastanku, prostorno plansku i urbanističku dokumentaciju opštine Apatin u odnosu na logistički centar i Luku Apatin članovima delegacije Kineske razvojne banke sa mnoštvom detalja predstavio je Milan Vučinić. U 20-tak minuta prezentacije, ispred Klastera transporta i logistike Vojvodine, on je posebno potencirao da Apatin pripada privrednom ambijentu APV koji spada u najviše izvozno orijentisan u Srbiji ali i nagovestio kako su projektovane poslovne površine odnosno građevinski objekti i saobraćajnice, kao i to kako bi funkcionisala železnička veza.

U okviru zvanične posete predstavnika kineske razvojne banke apatinskoj opštini, gosti su ragledali Marinu i pristanište, a obišli su na kratko i RTC. Prilikom odlaska, pozdravljajući se sa domaćinom, predsednikom opštine, dr Živoradom Smiljanićem generalni direktor, Zang Čičeng. rekao je da su zadovoljni ovom posetom i da se nada da će uskoro doći do konkretnih dogovora na obostrano zadovoljstvo.