AKTUELNOSTI
HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU...

"KAD PIJEM NE VOZIM" - PORUKA APATINSKE PIVARE I NA „ULAZ” FESTIVALU...

VREME DANAS U APATINU

«  februar 2020  »
pusčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 03 april 2015

U toku je akcija MUP-a Srbije u kojoj se najbližoj policijskoj upravi ili stanici, bez dokazivanja porekla predaju ubojita sredstva u nelegalnom posedu. Što se tiče apatinske opštine, pojedinci koji su godinama čuvali ručne bombe i staru municiju, pozdravili su akciju u kojoj mogu da se bez posledica na bezbedan način otarase ubojitih sredstava.

Danas je stručni tim za Vanredne situacije MUP-a iz Beograda u Apatinu organizovao uništavanje prikupljenog naoružanja. Dosadašnjom praksom uočeno je da je legalizacija i predaja oružja najefikasnija mera smanjenja količine oružja u ilegalnom posedu građana.

U Apatinu je obavljeno uništavanje 13 neeksplodiranih ubojnih sredstava i 914 komada municije različitog kalibra koje su tokom marta meseca prikupljene od građana apatinske opštine u okviru akcije MUP-a Srbije.

Devedesetih godina Apatin je bio na granici ratnih sukoba i mnogo vojski je ovde prodefilovalo, pa je bilo i previše sakrivenog oružja koje je uništavano u ranijim akcijama Odeljenja za vanredne situacije, ranijih godina.

Oni koji su u posedu imali nelegalizovano oružje pozdravili su prednost novog Zakona o oružju i municiji kojim se omogućaja efikasnija kontrola posedovanja i prometa oružja, sprečavaju zloupotrebe i povećava bezbednost građana.