AKTUELNOSTI
HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU...

"KAD PIJEM NE VOZIM" - PORUKA APATINSKE PIVARE I NA „ULAZ” FESTIVALU...

VREME DANAS U APATINU

«  februar 2020  »
pusčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 04 jun 2015

Nemački ambasador u Srbiji Hajnc Vilhem nakon posete opštini Sombor, iskazao je želju da dođe i u nenajavljenu posetu opštini Apatin, koja neguje treadiciju Podunavskih švaba.

Tokom ove iznenadne posete, u razgovoru sa Borisom Mašićem, čuvarom muzeja, saznajemo da je ambasador rekao da je prijatno iznenađen bogatom kolekcijom predmeta koji su sačuvani u ovom muzeju sve do danas, te da je veoma pozitivno to što Apatin neguje tu tradiciju. Pošto je ovo bila blic poseta, van protokola, ambasador je u nezvaničnoj izjavi rekao da će ponovo posetiti apatinsku opštinu u narednom periodu.

- Niko nije očekivao dolazak Nemačkog ambasadora i kada su mi rekli da dolazi i da otključam vrata muzeja, bio sam u pozitivnom šoku! Osećao sam se srećno, jer je sve što smo radili u muzeju stiglo je do Nj.E.

Poseta amasadora nam je velika potvrda i podrška za naš dalji rad na obogaćivanju kolekcija u muzeju, rekao je Mašić.

Podsećanja radi, lokalna samouprava finansirala je ugradnju alarmnog sistema da bi se sačuvala ova vredna bibliotečka građa, u objektu pored crkve "Srce Isusovo". Takođe, da bi se sačuvala baština Podunavskih Švaba na ovim prostorima, u više navrata je razgovarano na temu da se i stara Ribarska centrala adaptira u muzej.