AKTUELNOSTI
APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE

APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE ...

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME...

HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

VREME DANAS U APATINU

«  avgust 2020  »
pusčpsn

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 05 jul 2015

Povodom stalnih napada na integritet naše medijske kuće TV Apatin, od strane poverenika SNS-Apatin Ilije Bursaća, svi zaposleni TV Apatin izdali su zajedničko saopštenje u kome se kaže:

Protiv TV Apatin se već nedeljama, bez ikakvog povoda sprovodi medijski linč od strane poverenika Srpske napredne stranke u Apatinu Ilije Bursaća.

Po apatinskoj pijaci se dele flajeri sramotne sadržine, u kojima se naša medijska kuća proziva za nekakav „medijski mrak“. Ovaj flajer nedostojne sadržine i najnižeg nivoa, ima za cilj da ugrozi rad našeg medija.

Smatramo da on predstavlja lični rat Bursaća koji zloupotrebljava svoju funkciju preletača iz Demokratske stranke u Srpsku naprednu stranku, kako bi se na prizeman i neprimeren način obračunavao sa našom redakcijom.

Smatramo da je to lični odnos Bursaća, a ne SNS koja je uvek imala prostora u našim medijima za svoje stavove, mišljenja, ali ne i neistine ovog poverenika.

Jeftinom demagogijom i teškim rečima Bursać vređa i omalovažava naš rad.

Citiramo šta piše: „TV Apatin i „Novi glas komune“ svaki mesec potroše 40 prosečnih penzija“,  ili „zasutavimo samouništenje i razbijmo medijski mrak“ i sl.

Takav stil nedostojnog obraćanja javnosti Apatina dobija poseban lični pečat, naročito kada se zna da je poverenik te stranke Ilija Bursać, ujedno i vlasnik medija „025 INFO“ i vlasnik TV„025 Info“ koja je ukinuta odlukom RRA.

Sramotno je što on kao vlasnik medija koristi trenutnu poziciju poverenika SNS i zloupotrebljava tu stranku da bi se obračunavao sa našom redakcijom. O kakvom „medijskom mraku“ on govori? Da li postoji ijedna vest ili društvena  tema o kojoj TV Apatin i NGK nisu izveštavali u ovom gradu i opštini?

Napad tog vlasnika medija na drugi medij jasno pokazuje da on preko politike i političkog uticaja želi da nas ućutka i da mi postanemo politički bilten jedne stranke kao što je „025 INFO“ postao razglas SNS. To se nikada neće desiti! O ovom brutalnom napadu i nezapamćenoj hajki na naš nezavisan medij obavestićemo i domaća i strana međunarodna novinarska udruženja.

Pozivamo Iliju Bursaća da umesto neprimerenih i nedoličnih fraza, pruži javnosti bilo kakav argument o neprofesionalnom radu našeg medija, ili da prestane da vodi svoj lični rat protiv TV Apatin. Do sada smo ćutali, ali je ovo prevršilo svaku meru i to smatramo najgrubljim napadom koji ugrožava slobodu medija u zemlji.