«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 05 jul 2015

Povodom stalnih napada na integritet naše medijske kuće TV Apatin, od strane poverenika SNS-Apatin Ilije Bursaća, svi zaposleni TV Apatin izdali su zajedničko saopštenje u kome se kaže:

Protiv TV Apatin se već nedeljama, bez ikakvog povoda sprovodi medijski linč od strane poverenika Srpske napredne stranke u Apatinu Ilije Bursaća.

Po apatinskoj pijaci se dele flajeri sramotne sadržine, u kojima se naša medijska kuća proziva za nekakav „medijski mrak“. Ovaj flajer nedostojne sadržine i najnižeg nivoa, ima za cilj da ugrozi rad našeg medija.

Smatramo da on predstavlja lični rat Bursaća koji zloupotrebljava svoju funkciju preletača iz Demokratske stranke u Srpsku naprednu stranku, kako bi se na prizeman i neprimeren način obračunavao sa našom redakcijom.

Smatramo da je to lični odnos Bursaća, a ne SNS koja je uvek imala prostora u našim medijima za svoje stavove, mišljenja, ali ne i neistine ovog poverenika.

Jeftinom demagogijom i teškim rečima Bursać vređa i omalovažava naš rad.

Citiramo šta piše: „TV Apatin i „Novi glas komune“ svaki mesec potroše 40 prosečnih penzija“,  ili „zasutavimo samouništenje i razbijmo medijski mrak“ i sl.

Takav stil nedostojnog obraćanja javnosti Apatina dobija poseban lični pečat, naročito kada se zna da je poverenik te stranke Ilija Bursać, ujedno i vlasnik medija „025 INFO“ i vlasnik TV„025 Info“ koja je ukinuta odlukom RRA.

Sramotno je što on kao vlasnik medija koristi trenutnu poziciju poverenika SNS i zloupotrebljava tu stranku da bi se obračunavao sa našom redakcijom. O kakvom „medijskom mraku“ on govori? Da li postoji ijedna vest ili društvena  tema o kojoj TV Apatin i NGK nisu izveštavali u ovom gradu i opštini?

Napad tog vlasnika medija na drugi medij jasno pokazuje da on preko politike i političkog uticaja želi da nas ućutka i da mi postanemo politički bilten jedne stranke kao što je „025 INFO“ postao razglas SNS. To se nikada neće desiti! O ovom brutalnom napadu i nezapamćenoj hajki na naš nezavisan medij obavestićemo i domaća i strana međunarodna novinarska udruženja.

Pozivamo Iliju Bursaća da umesto neprimerenih i nedoličnih fraza, pruži javnosti bilo kakav argument o neprofesionalnom radu našeg medija, ili da prestane da vodi svoj lični rat protiv TV Apatin. Do sada smo ćutali, ali je ovo prevršilo svaku meru i to smatramo najgrubljim napadom koji ugrožava slobodu medija u zemlji.

Prijava