AKTUELNOSTI
APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE

APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE ...

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME...

HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

VREME DANAS U APATINU

«  jul 2020  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 28 jul 2015

Težak nacionalistički i šovinistički incident hrvatskih ekstremista dogodio se u hrvatskom mestu Srb prilikom obeležavanja godišnjice Dana ustanka naroda Hrvatske protiv fašizma u Drugom svetskom ratu.

Tom fašističkom divljanju ekstremista bila je izložena i apatinska delegacija koja je prisustvovala ovom događaju. Na toj proslavi, u Srbu, gde se odražavao tradicionalni Lički višeboj bila je prisutna, pored predstavnika lokalne samouprave, i sportska delegacija učesnika ove tradicinalne manifestacije.

Na žalost sport i druženje je potisnuto u drugi plan jer su hrvatski desničari izlivom mržnje protiv srpskog naroda u potpunosti pokvarili ceo događaj. Apatinci su bili svedoci svih tih nemilih događaja i šokirani onim što su videli.

Samo zahvaljujući intervenciji hrvatske policije nije došlo do incidenta jer su predstavnici naše opštine ispraćeni bezbedno do granice. Skupa u Srbu prisustvovalo je oko 100 Apatinaca koji po tradiciji idu tamo gde se održavaju lički susreti i druženja.

Nakon tri dana boravka u ovom mestu, četvrtog dana na obeležavanju Dana ustanka naroda Hrvatske, pored antifašističkog skupa, na samo stotinjak metara održan je i antiskup, na kojem su hrvatski desničari uzvikujuć krajnje neprimerene i fašističke parole, uz paljenje obeležja NOR-a, pokušali da izazovu incidente.