AKTUELNOSTI
APEL POLICIJE DA SE GRAĐANI U TOKU PREDSTOJEĆIH PRAZNIKA SUZDRŽE OD BACANJA PETARDI

APEL POLICIJE DA SE GRAĐANI U TOKU PREDSTOJEĆIH PRAZNIKA SUZDRŽE OD BACA...

VOJVOĐANSKA 'COMNET' MREŽA PROŠIRENA I UZ PRISUSTVO NOVIH ČLANICA PRERASLA U UDRUŽENJE ELEKTRONSKIH MEDIJA 'COMNET'

VOJVOĐANSKA 'COMNET' MREŽA PROŠIRENA I UZ PRISUSTVO NOVIH ČLANICA PRERA...

APATINSKA PIVARA UPRAVI SAOBRAĆAJNE POLICIJE DONIRALA ALKOMETRE

APATINSKA PIVARA UPRAVI SAOBRAĆAJNE POLICIJE DONIRALA ALKOMETRE...

KAMPANJA „KAD PIJEM, NE VOZIM“ U GUČI

KAMPANJA „KAD PIJEM, NE VOZIM“ U GUČI...

VREME DANAS U APATINU

«  maj 2019  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 13 avgust 2012

Na Olimpijskom stadionu u Londonu svečanom ceremonijom zatvorene su 30. Letnje Olimpijske igre, na kojima je od 27. jula do 12. avgusta učestvovalo preko 10.000 sportista iz 204. zemlje.Tročasovna spektakularna manifestacija pod nazivom "Simfonija britanske muzike" održana je sinoć uz učešće najvećih britanskih muzičkih zvezda, među kojima su bili Džordž Majkl, Eni Lenoks, grupa Kvin, Pet šop bojsi, Spajs grls, a grupa Mjuz uživo je izvela zvaničnu pesmu londonskih Igara.

Muzika je bila u centru pažnje kao jedan od najznačjanijih britanskih kulturnih proizvoda poslednjih 50 godina. U blještavoj scenografiji uživalo se u legendarnim hitovima grupa Bitls, Kvin, Hu, Rolingstonsa, Džona Lenona, Dejvida Bouvija i drugih velikana muzičke scene, uz mnogobrojne sjajne performanse.

Na ceremoniji je učestvovalo oko 15.000 volontera i uživo je pratilo 80.000 gledalaca, kao i oko milijardu ljudi širom sveta.

Okončana je intoniranjem himne Grčke, postojbine Olimpijskih igara, i izvođenjem svečane pesme olimpijskog pokreta, nakon čega je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog predao olimpijsku zastavu gradonačelniku brazilskog grada Rio de Žaneira, domaćina narednih 31. Igara, Eduardu Paešu.

Brazilci su zvanično preuzeli domaćinstvo Olimpijskih igara scenskim i muzičkim nastupom, a među učesnicima bio je legendarni fudbaler Pele.

"Ispisano je novo poglavlje u olimpiskoj istoriji, bile su ovo srećne i slavne Igre. Hvala Londonu, po tradiciji proglašavam Olimpijske igre zatvorenim i pozivam sportiste sveta na novo viđenje za četiri godine u Rio de Žaneiru", rekao je Rog, da bi uz muziku grupe Tejk Det, vatrometom i baletskim izvođenjem Darsi Basel i 300 članova Krajevskog baleta na svečan način bio ugašen olimpijski plamen.

Spektakularni šou zvanično je završen nastupom legendarne britanske grupe "Hu"

Ceremoniji zatvaranja Igara prisustvovao je i premijer Srbije Ivica Dačić, nakon što je prethodno prisustvovao prijemu na Olimpijskom stadionu, koji je priredio zamenik britanskog premijera Nik Kleg.

Sportisti Srbije na Igrama u Londonu osvojili su četiri medalje - zlatnu Milica Mandić, srebrnu Ivana Maksimović i bronzane Andrija Zlatić i vaterpolisti.