AKTUELNOSTI
ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU

NAKON DRINSKOG SPUSTA OTPAD POSLAT NA RECIKLAŽU...

"KAD PIJEM NE VOZIM" - PORUKA APATINSKE PIVARE I NA „ULAZ” FESTIVALU...

APATINSKA PIVARA ORGANIZACIJOM BAZARA RECIKLAŽE PODSETILA NA VAŽNOST RECIKLIRANJA

APATINSKA PIVARA ORGANIZACIJOM BAZARA RECIKLAŽE PODSETILA NA VAŽNOST RECI...

VREME DANAS U APATINU

«  decembar 2019  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 14 avgust 2012

Vojvodina će u vodoprivredni sistem uložiti do 28 miliona evra – ocenio Goran Ješić na današnjem sastanku sa predsednikom apatinske opštine dr Živoradom Smiljanićem.Potpredsednik vojvođanske vlade i pokrajinski sekretar za vodoprivredu Goran Ješić bio je danas gost Apatina gde je sa predsednikom opštine, dr Živoradom Smiljanićem i stručnjacima iz vodoprivrede i poljoprivrede Apatina razgovaro o katastrofalnoj suši koja je i u ovoj opštini predstavljala elementarnu nepogodu.

Sramota je, rekao je Ješić, da Vojvodina ima mrežu kanala, a da svake godine u Pokrajini budu ogromne suše i poplave i to se mora zaustaviti.

U Sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kako je to istakao Ješić, svesni su da se godinama ništa ozbiljno nije ulagalo, posebno u vodoprivredu i da pare koje su tražili korisnici odnosno najveći obveznici - lokalne samouprave uglavnom nisu dobijale. Tu se stvari bitnije moraju promeniti kako se nebi događalo da jedne godine muku mučimo sa sušom, a druge opet sa poplavama.

Vojvodina će u tom smislu u vodoprivredni sistem uložiti između 22 i 28 miliona evra, a oko sto miliona evra uložće i u rekonstrukciju sistema koji su generacije gradile, a sada je zapušten. Mora se pomoći poljioprivrednicima kako bi se bar delimilčnmo otklonile sve posledice suše i pomoglo ljudima koji žive od zemlje.