AKTUELNOSTI
APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE

APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE ...

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME...

HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

VREME DANAS U APATINU

«  jul 2020  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 14 avgust 2012

Vojvodina će u vodoprivredni sistem uložiti do 28 miliona evra – ocenio Goran Ješić na današnjem sastanku sa predsednikom apatinske opštine dr Živoradom Smiljanićem.Potpredsednik vojvođanske vlade i pokrajinski sekretar za vodoprivredu Goran Ješić bio je danas gost Apatina gde je sa predsednikom opštine, dr Živoradom Smiljanićem i stručnjacima iz vodoprivrede i poljoprivrede Apatina razgovaro o katastrofalnoj suši koja je i u ovoj opštini predstavljala elementarnu nepogodu.

Sramota je, rekao je Ješić, da Vojvodina ima mrežu kanala, a da svake godine u Pokrajini budu ogromne suše i poplave i to se mora zaustaviti.

U Sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kako je to istakao Ješić, svesni su da se godinama ništa ozbiljno nije ulagalo, posebno u vodoprivredu i da pare koje su tražili korisnici odnosno najveći obveznici - lokalne samouprave uglavnom nisu dobijale. Tu se stvari bitnije moraju promeniti kako se nebi događalo da jedne godine muku mučimo sa sušom, a druge opet sa poplavama.

Vojvodina će u tom smislu u vodoprivredni sistem uložiti između 22 i 28 miliona evra, a oko sto miliona evra uložće i u rekonstrukciju sistema koji su generacije gradile, a sada je zapušten. Mora se pomoći poljioprivrednicima kako bi se bar delimilčnmo otklonile sve posledice suše i pomoglo ljudima koji žive od zemlje.