AKTUELNOSTI
APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE

APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE ...

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME...

HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

VREME DANAS U APATINU

«  jul 2020  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 20 avgust 2012

Zahvaljujući brzoj intervenciji dežurne vatrogasne ekipe iz Apatina, ali i prisebnosti nekolicine radnika firmi Es Dži Es i „Uljarice Bačka“, lokalizovan je požar koji je u Sonti buknuo juče oko 13 časova oko objekata u blizini sušare. Portir Pavle Čoban obilazeći krug firme „Uljarice Bačka“, primetio je plamen uz samu ogradu firme koji je pretio da zahvati njivu sa sojom pa je pokušao da sam, uz pomoć protivpožarnog aparata, to stavi pod kontrolu.

Vetar je tada počeo pojačano da duva tako da se vatra počela širiti i u pravcu kanala obraslog šibljem ka prvim kućama u ulici Marka Oreškovića odnosno Partizanskoj . Gotovo punih 15-tak minuta sa vatrenom stihijom su se borili radnci Mirko Narandžić, Mile Karadarević i Jovica Eror, a priskočili su u pomoć i komšije Goran Štrbo, Zvonko Tetković, Milan Paskaš i svi članovi porodice Ivankov do čijeg je dvorišta vatra stigla na nekih 20-tak metara.

Sva je sreća što su vatrogasci iz Apatina brzo stigli tako da materijalna šteta nije velika, ali šta je uzrok požara do sada još nije poznato.Ipak treba i ovom prilikom podsetiti da je pojava požara u poslednjih mesec dana sve učestalija. Zbog suše je dovoljna samo mala nepažnja ili jedna varnica pa da požar bukne, ali se, na žalost, na apele odgovornih da ne pale vatre na otvorenom, mnogi oglušuju.