AKTUELNOSTI
APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE

APATINSKA PIVARA DONIRALA SEDAM MILIONA DINARA ZA BORBU PROTIV PANDEMIJE ...

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD APATIN UVEO REDUKOVANO RADNO VREME...

HUMANITARNA AKCIJA

HUMANITARNA AKCIJA "POKLONI OSMEH"...

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA

ODGOVORNA KONZUMACIJA ALKOHOLA I BRIGA O OKOLINI PRE SVEGA...

VREME DANAS U APATINU

«  jul 2020  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Datum kreiranja 28 avgust 2012

Italijanska firma "Calzedonia", specijalizovani proizvođač ženskog donjeg rublja, najozbiljnije je zainteresovana da u Apatinu izgradi novu fabriku u kojoj bi posao, za početak, bio obezbeđen za blizu 500 radnika.


Da je izgradnja te fabrike odnosno proširenje proizvodnih kapaciteta za italijanskog proizvođača donjeg rublja I te kako važna I to baš u Apatinu, zaključuje se već I iz činjenice da su potencijalni investitori razgovore na tu temu juče nastavili I po treći put. Predsednika apatinske opštine, dr Živorada Smiljanića I njegove najbliže saradnike oni su informisali o tome da su od prvih razgovora kada su izrazili želju da Apatin bude nova lokacija za izgradnju novog proizvodnog kapaciteta ove firme.

Sada mnogo ambiciozniji jer su zaključili da ovde imaju fantastične mogućnosti da tu investiciju zaokruže. Prema rečima Luke Bjanka, Roberta Vitija, , Andrea dela Vedova, Marka De Bernardija, Frančeska Rufolija I Aide Delkić, direktorice pogona ekskluzivnog ženskog veša “Fiorano koji od pre dve godine radi u Somboru, u Apatinu imaju ambicije da godišnje proizvedu šest miliona kilograma tekstilne robe, što je gotovo duplo više u odnosu na prve planove koje su nekada imali. Prednost ove sredine je I što su shvatili da će firma imati uslove da radi u bescarinskoj zoni sa dosta privilegija, da sa rukovodstvom opštine imaju zaista dobru saradnju ali I to da ova sredina ima dugu tradiciju negovanja tekstilne struke što je za njih takoše važno. Na jučerašnjem sastanku oni su rekli da će ta investicija biti vredna između 20 I 25 miliona evra, da će kada se sa poslom krene tu za početak posao naći oko 500 radnika i da će dinamiku zapošljavanja diktirati tržište Takođe su naglasili da opština Apatin od njih može sada očekivati pismo namere kojom će potvrditi tu svoju želju da grade novi pogon ekskluzivnog ženskog veša “Fiorano”,kako bi se moglo pristupiti realizaciji slobodne carinske zone u Apatinu.

Podsećamo, "Kalcedonija" u Srbiji posluje pod imenom "Fiorano" od 2007. godine, a 2010. je u Somboru otvorila svoju prvu fabriku, koja se bavi proizvodnjom dečjih, ženskih i muških čarapa, kupaćih kostima i donjeg veša. U tu fabričku halu od 12.000 kvadratnih metara uloženo je 20 miliona evra, a najava izgradnje fabrike u Apatinu znači samo dodatno proširenje proizvodnih kapaciteta italijanskog proizvođača donjeg rublja.
Kako saznajemo, za potrebe te fabrike trebalo bi obezbediti od 50- 60 hiljada kvadratnih metara zemljišta.