VREME DANAS U APATINU

«  novembar 2020  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 01 septembar 2012
Štampa

U Apatinu su održane dve volonterske akcije ulepšavanja gradskog parka, omladinski projekat „Pazi, sveže obojeno“ Omladinskog udruženja volontera grada Apatina i „Novi izgled za stari park“ neformalne grupe „Aktivna omladina“.


Prvom akcijom oslikan je objekat Predškolske ustanove "Pčelica", u čemu su, pored volontera „Aktivne omladine“, učestvovali i najmlađi, a ostalo je da posade cveće na određenim parkovskim površinama.

- Nakon pripreme koja je trajala nekoliko dana oslikali smo i ofarbali ono što je Smiljana Karamarković nacrtala. Najveći broj učesnika je starosti od pet do deset godina i zahvaljujući njima završili smo na vreme. Tako smo mališanima ulepšali prvi školski dan novim izledom zabavišta, rekla je Suzana Kaurin, koordinator projekta.
Projektom „Pazi, sveže obojeno“ barem delom vraćena je prvobitna namena ovog prostora, koji je uvek bio mesto okupljanja mladih.

- Projekat je imao za cilj da popravi sve klupe u parku, a nakon toga da park bude očišćen. Za dve sedmice ćemo postaviti i kante za smeće. Skupili smo se brzo, mladi su se sami odazvali u kratkom roku odmah po pokretanju akcije. Veoma sam zadovoljan onim što smo uradili, rekao je Vladan Šijan, koordinator projekta „Pazi, sveže obojeno“.
Obe akcije se sprovode u okviru Konkursa za finansiranje omladinskih projekata "Mladi su zakon" raspisanog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Ovogodišnji Resurs centar za Zapadnobački okrug je Odred izviđača "Ravangrad" iz Sombora, čiji su predstavnici prisustvovali radovima.

- Cilj celog programa je da mladi ljudi predstave svoje ideje i pretoče ih u projekat, a mi im pronađemo pare za realizaciju. Do sada je realizovano sedam projekata, od koji dva u Apatinu. Iskreno sam iznenađen koliko su sve akcije dobro medijski propraćene. Ima različitih projekata od ekoloških akcija, preko obuka, do sportskih događaja, i zadovoljni smo odzivom mladih, rekao je Milan Bukalov, menadžer Resurs centar za Zapadnobački okrug.
Organizovana je i zajednička ekološka akcija čišćenja parka, a potom održana žurka za sve učesnike uz muziku i osveženje.

You are here:   PočetnaVESTIDve volonterske akcije mladih Apatina