«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 13 septembar 2012
Štampa

Apatinci su imali priliku da u Narodnoj biblioteci slušaju predavanje prof. dr Dragana Simeunovića koji je promovisao svoju knjigu „Srpska kolektivna krivica“ prof. dr Dragana Simeunovića na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu gde u zvanju redovnog profesora predaje ukupno 15 predmeta,

među kojima i Uvod u političku teoriju, Istoriju političke misli u Srba i Fenomenologiju nasilja. Doktorske studije završio u Hajdelbergu u Nemačkoj.

Autor je brojnih knjiga iz oblasti društvenih nauka. Predavao je u nizu stranih zemalja, ponajviše u Nemačkoj, Grčkoj i SAD. Direktor je Centra za istraživanje terorizma na Institutu za političke studije u Beogradu, specijalni je savetnik Balkanske asocijacije za krivično pravo, član Glavnog odbora International Studies Association, International Criminal Lanj Netnjork i International Political Studies Association.

Ova knjiga, 17. po redu u književnom radu dr Simeunovića, nastala je kao reakcija na izjavu Martia Ahtisarija da su Srbi kao narod krivi i da za tu svoju krivicu moraju da plate gubitkom Kosova. Gost predavanja bio je i Zoran Živković, urednik izdanja izdanja i direktor izdavačke kuće "Nolit" iz Beograda. On je istakao da je "Srpka kolektivna krivica" prvo prevedena na engleski jezik a, nakon što je delo postalo sve više traženo u inostranstvu, na ruski i kineski jezik.
Prisutne je na početku predavanja pozdravila Branka Vejin, direktorica Narodne biblioteke. U nastavku promocije prisutnima se obratio i sam autor

Prijava