VREME DANAS U APATINU

«  septembar 2020  »
pusčpsn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 22 oktobar 2012
Štampa

Odlukom štrajkačkog odbora Republičkog geodetskog zavoda,Službeza katastar nepokretnosti u svim opštinama  do daljeg obustavile rad - zaposleni u katastru mole građane za razumevanje.

Nezadovoljni umanjenom zaradom za septembar, zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu i  danas su obustavili rad. Služba za katastar nepokretnosti, pored svih gradova u državi je i u Apatinu od petka  u štrajku. Kako su kazali zaposleni u ovom zavodu, štrajk se nastavlja  do daljnjeg zbog materijalnog stanja zaposlenih i smanjivanja ličnog dohotka u proseku za 25 do 30 odsto. Mole se građani, kojima su neophodna razna uverenja o imovinskom stanju, da imaju razumevanja za situaciju u kojoj se zaposleni nalaze, navodi se.  U telefonskom razgovoru, Ratko Vasiljević, predsednik sindikata u Apatinu, nije želeo da daje izjave, ali je kazao "Svi znaju da je razlog, zbog kog smo stupili u strajk, loša materijalna situacija svih zaposlenih i to što su nam smanjili plate za više od 25 odsto, kazao je Vasiljević.

- Tražimo isplatu septembarskih primanja na nivou prethodnog meseca i trajno i sistemsko rešavanje položaja i statusa zaposlenih. Smanjenje plata je posledica stupanja na snagu Zakona o budžetu i o budžetskom sistemu krajem septembra, kojim je ukinuta mogućnost raspolaganja sopstvenim prihodima.  Građani Srbije mogu da očekuju u celoj Srbiji i u Beogradu zatvorene katastre zato što su primanja zaposlenih smanjena za 30 posto, rekao je, predsednik štrajkačkog odbora Geodetskog zavoda Jugoslav Nešković.

You are here:   PočetnaVESTISmanjene plate zatvorile katastar i u Apatinu