VREME DANAS U APATINU

«  februar 2020  »
pusčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 16 novembar 2012
Štampa

Predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović tvrdi da je gašenje "Pressa" loše, a da je za državu bolje da utvrdi zašto na medijskom tržištu vlada divlji Zapad.

Predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović izjavila je da je gašenje dnevnog lista "Press" izuzetno loša vest i to ne samo za novinare koji ostaju bez hleba, i pozvala Vladu Srbije da utvrdi zašto na medijskom tržistu vlada "divlji Zapad". "UNS se pridruzuje zahtevima novinara ovog lista da se sve istera na čistac - i ko su im bile gazde, i koliko im je zaista bio tiraž, i zašto nisu dobili priliku da sami prave novine, ako je Miroslav Mišković već bio spreman da otplati veći deo kredita", rekla je Ljiljana Smajlović agenciji Beta.  Predsednica UNS-a je istakla da u tome novinarima

Presa mora da pomogne država. "Zameram Vladi Srbije što još nije stavila na dnevni red izveštaj Verice Barać o pritiscima na medije. To je bilo jedno od prvih obećanja vladajuće koalicije, a još nije ispunjeno", navela je Ljiljana Smajlović.  Ako ne utvrdi zašto na srpskom medijskom tržištu vlada pravi "divlji Zapad" na kojem svi lažu sve, i o vlasništvu i o tiražima, ova Vlada će podeliti odgovornost sa prethodnom, rekla je predsednica UNS-a.

Bilo bi dobro da i drugi skriveni vlasnik Presa preuzme svoj deo odgovornosti za poslovanje lista i da pomogne da novinari obnove list, ali sada bez dugova prema tajkunima", dodala je Ljiljana Smajlović.  Istakla je da su pravi problem medijske gazde, a ne novinari preko čijih leđa se sve lomi.

Kolege bi umele da prave i bolji i tiražniji list kada bi im se pružila šansa i kada ih ne bi pritiskali moćnici", rekla je Ljiljana Smajlović. Dnevni list "Press" danas je ugašen i od sutra više neće moći da se kupi na kioscima. Samo pre nekoliko dana predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković saopštio je da se povlači iz tog lista kao najveći pojedinačni vlasnik tih dnevnih novina.  Menadžment preduzeća "Press pablišing grupa" saopštila je danas da dnevne novine "Press" prestaju da izlaze u štampanom izdanju, a kao razlog navodi se teška finansijska situacija koja u ovom trenutku ne dozvoljava dalje poslovanje.  U saopštenju se ističe da redakcija nastavlja da radi elektronsko izdanje "Pressa". Zaposleni, kako Beta saznaje, dali su vlasnicima rok od mesec dana da im se isplate zaostale plate i najavili da će u suprotnom organizovati protest izpred zgrade "Delte".

Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković saopštio je 12. novembra da se povlači iz lista "Press", kao najveći pojedinačni vlasnik tih dnevnih novina. Potrpedsednik vlade Aleksandar Vučić nakon toga je izjavio da povlačanje Miškovića iz vlasništva u "Pressu" ne znači da je država spremna na bilo kakvu vrste trgovine sa njim. Da obelodani vlasništvo nad "Pressom" pozvan je i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

You are here:   PočetnaVESTISmajlović: Gašenje "Pressa" loša vest