«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 23 decembar 2012
Štampa

Uoči predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, svi granični prelazi koji vode od Mađarske ka Srbiji su praktično blokirani. Na Horgošu se čeka sedam sati, a na Kelebiji četiri sata,  Na izlazu iz Srbije nema čekanja.

Mađarska policija preusmerava vozila na prelaz Kelebija, gde su takođe formirane kolone. Putnička vozila prelaze u pet kolona, a autobusi u dve.

Velike gužve su i na granici sa Hrvatskom. Na Batrovcima se čeka skoro deset sati.

Od srpskih carinika, svi upravnici Carine su se dogovorili da propuste motorizovane turiste koji dolaze iz zapadne Evrope za božićne praznike.

Mađarski carinici, međutim, kontrolišu dokumenta ljudi koji rade u Evropskoj uniji, a nisu prijavili svoj boravak.

Saobraćajne gužve i na jugu Srbije. Na administrativnom prelazu Končulj prema Kosovu  kolone su bile dugačke i do dva kilometra zbog većeg broja automobila kosovskih Albanaca koji rade na Zapadu, uglavnom u Nemačkoj i Švajcarskoj, a u pokrajini će provesti odmor.

Situacija nije bolja ni na graničnom prelazu Preševo prema Makedoniji, gde se vozila zadržavaju i do dva sata sa makedonske strane.

Gužve su stvorene i na samom autoputu Bujanovac–Preševo, zbog čije se izgradnje vozila kreću samo u jednoj saobraćajnoj traci.

Bez obzira na povećan intenzitet saobraćaja, do sada nije zabeležen neki ozbiljniji saobraćajni prekršaj.

Prijava