«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 01 februar 2013
Štampa

Za najznačajniji kulturni događaj 2012.g. u Opštini Apatin izabran je jednoglasnom odlukom stručnog žirija  INTERFER. Ovo priznanje je drugu godinu za redom dodeljuje Internacionalnom festivalu reportaža.  Narodnoj biblioteci Apatin dedeljene su plakete najboljima iz oblasti kulture za 2012. godinu. Prisutne je pozdravio i nagrade uručio dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin. Na svečanosti u Narodnoj biblioteci dodeljene su zlatne plakete najuspešnijim pojedincima i kolektivima za kulturna dostignuća u 2012.g.

Gran pri je pripao INTERFER-u, u okviru koga su održane i izložba najboljih domaćih i svetskih fotografija, kao i reprezentativna izložba slika Save Stojkova. U ime festivalskog odbora, plaketu je primila Tamara Popov, selektor Interfera 2012.

Izložba „Apatin nekad i sad“ na kojoj su prikazane stare i nove fotografija Apatina proglašena je naboljim kulturnim događajem u prošloj godini. Izložbu, koja je organizovana pod pokroviteljstvom Opštine Apatin, pripremili su Tomislav Šimunović, autor teksta i Branko Milešević, autor savremenih fotografija.

Milan Zulić, samostalni umetnik, proglašen je po oceni žirija za ličnost koja je ličnim zalaganjem najviše doprinela razvoju kulture Apatina.

KUD „Prigrevica“ je kulturna ustanova koja je najviše učinila na razvoju kulture u apatinskoj opštini.

Predavanje prof. dr Dragana Simeunovića, profesora FPN u Beogradu ocenjeno kao gostovanje koje je izazvalo najveće interesovanje apatinske javnosti.

Simpozijum skulture „Meander“ dobio je nagradu za najveći doprinos promociji Apatina.

Koncert nastavnika i učenika OMŠ „Stevan Hristić“ za najbolji muzički događaj.

Predstava „Ženski razgovori“ Dramskog studija Kulturnog centra proglašena je za najbolju premijeru.

Đorđe Petrović, umetnički rukovodilac rekreativne grupe GKUD-a „Dunav“ je dobio nagradu publike za afirmaciju i popularizaciju folkora u našoj opštini.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Apatin, a veliku pomoć su pružili Narodna biblioteka Apatin i Opštinski kulturni centar.

Prijava