«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 02 februar 2013
Štampa

Već  četvrtu godinu zaredom, održana je svečanost proglašenje najboljih ličnosti i ustanova iz oblasti kulture u našoj opštini, kao i najuspešnijih događaja, predstava, gostovanja i premijera za 2012. godinu.

Prisutne je pozdravio dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine, a potom nagrađenima uručio plakete i prigodne poklone. Gran pri pripao je “Interferu”, Internacionalnom festivalu reportaže u okviru koga su održane i izložba najboljih domaćih i svetskih fotografija, kao i izložba Save Stojkova, kao manifestacija koja je najviše doprinela kulturnoj promociji našeg grada i opštine u prethodnoj godini. Izložba “Apatin nekad i sad” na kojoj su prikazane stare i nove fotografija Apatina progalešna je naboljim događajem, a Milan Zulić, samostalni umetnik, za ličnost koja je ličnim zalaganjem najviše doprinela razvoju kulture.

Kulturno-umetničko društvo “Prigrevica” proglašeno je za ustanovu koja je najviše učinila na razvoju kulture u našoj opštini, dok je predavanje prof. dr Dragana Simeunovića, profesora FPN u Beogradu, ocenjeno kao gostovanje koje je izazvalo najveće interesovanje apatinske javnosti.

Simpozijum skulture “Meander” dobio je nagradu za najveći doprinos promociji našeg grada, a koncert nastavnika i učenika Osnovne muzičke škole “Stevan Hristić” za najbolji muzički događaj. Predstava “Ženski razgovori” Dramskog studija Opštinskog kulturnog centra proglašena je za najbolju premijeru, a Đorđe Petrović, umetnički rukovodilac rekreativne grupe Gradskog kulturno-umetničkog društva “Dunav”, dobio je nagradu za afirmaciju i popularizaciju folkora.

U umetničkom delu programa učestvovali su Nemanja Guzijan i Vanja Predolin, solista izvođačkog ansambla GKUD-a “Dunav” i članica Dramskog studija Opštinskog kulturnog centra. Organizator ove manifestacije je Televizija Apatin i nedeljnik “Novi glas komune” pod pokroviteljstvom opštine Apatin i uz podršku Opštinskog kulturnog centra i Narodne biblioteke.

Prijava