«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 14 februar 2013
Štampa

Danas je dan zaljubljenih U siromašnoj zemlji bar se mogu rasipati emocije. Ljubav se danas ne mora kriti. Nisu važne godine već želje, pa će Apatinci moći da se pokažu i na ovom ljubavnom polju.

Dan zaljubljenih je dan kad se širom sveta slavi ljubav. I dok se kod nas  žene izvode na romantične večere i poklanjaju im se simbolični pokloni, u nekim delovima sveta su običaji malo drugačiji. Evo kako različiti narodi slave ovaj lep dan.

Romantični Francuzi

Francuzi važe za jednu od najromantičnijih nacija na svetu. A kako i ne bi bili kad imaju predivni Pariz u kojem je svaki kutak romantičan... Međutim, oni 14. februara tradicionalno odlaze u Sent-Valentin, gde bračni parovi obnavljaju obećanja. Uz neodoljivi francuski šampanjac romantika je neizostavna, a u ovom malom selu Valentinovo traje čak nekoliko dana. Da li su razlog tome ceremonije oko svečanosti ili šampanjac, tek ova lepa tradicija primenjuje se u mnogim zemljama.

Ljubavna pisma iz Italije

Grad čije zidine još uvek kriju strast Romea i Julije, Verona, u Italiji je simbol ljubavi i romanse. Osim što romantični Italijani svojim partnerima pišu ljubavna pisma, pisma se šalju i Juliji. Vi ne morate slati pismo Juliji, ali bilo bi romantično kada bi vam vaš dragi umesto sms poruke poslao pravo, pravcato ljubavno pisamce... Ipak, ako odlučite da pišete Juliji u nadi da ćete osvežiti svoj ljubavni život, adresa je: Klub Julija, ulica Galilei 3, 37100, Verona.

Japanska čokolada

Dok širom sveta muškarci razbijaju glavu šta pokloniti devojci, u Japanu stvari funkcionišu obrnuto. Sve slobodne Japanke prijateljima, šefovima i kolegama na poslu poklanjaju čokolade. Možete li samo zamisliti taj čokoladni dan na poslu? Slobodne devojke u vreme Dana zaljubljenih poklone daju i onima koji im se sviđaju, ali nakon mesec dana čokolada se vraća. Tada muškarci ženama poklanjaju belu čokoladu.

Voćni dan u Singapuru

Sve slobodne žene u potrazi za ljubavlju na pomorandžama upisuju svoje brojeve telefona i bacaju ih u reku, a muškarci ih vade iz vode i jedu, pošto ipak prvo zapišu broj.

U Finskoj se svi vole

Finci 14. februar slave u velikom stilu. Za njih to nije dan ljubavi nego Dan prijateljstva. Svojim prijateljima i dragim ljudima šalju anonimne poruke u kojima ispisuju svoje osećaje i najlepše želje, a potom osobe koje su dobile poruke nagađaju ko im ih je poslao.

Da li ćete biti originalni, maštoviti ili tradicionalni, nije važno.

Važna je LjUBAV.

 

Prijava