«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 19 februar 2013
Štampa

Apatinska opština je interesantna mnogim investitorima zbog položaja Robno – transportnog centra i zemljišta koje predstavlja slobodnu bescarinsku zonu.

Danas je apatinsku opštinu posetio direktor  Uprave  slobodne zone Srbije Milan Ristić koji se sastao sa predsednikom apatinske opštine dr Živoradom Smiljanićem jer je u interesu obe strane razmatranje i utvrdjivanje  svih tačaka oko  osnivanja slobodne bescarinske zone u Apatinu.  Od ukupno 11 slobodnih zona, koliko ih ima u Srbiji,  dr Smiljanić je istakao da će postavljanje u funkciju slobodne zone kod apatinskog RTC-a značiti budućnost kada su u pitanju nova radna mesta u apatinskoj opštini.

- Da je Apatin već dugo u priči oko osnivanja slobodne zone govoi činjenica  da postoje svi neophodni uslovi za njeno formiranje počev od intermodijalnog terminala preko luke i više od 100 hektara gradsko – gradjevinskog zemljišta koje je i najznačajnije za investitore – rekao je Ristić.

Pre ovog sastanka, u organizaciji Regionalne privredne komore Sombor, Gradske uprave Sombor i Uprave za slobodne zone Ministarstva  finansija i privrede Republike Srbije je  održana prezentacija i diskusija na temu: “Slobodne zone u Srbiji” koja je danas bila nastavljena u Apatinu.

Prezentaciju je vodio Milan Ristić, direktor Uprave slobodnih zona u Ministarstvu finansija i privrede Vlade Republike Srbije. Sastanku su prisustvovali i Tatjana Maglić, predsednik Regionalne privredne komore Sombor sa saradnicima, Ilija Maričić, direktor Fabrike akumulatora Sombor, koja posluje u okviru Koncerna Farmakom MB, kompanije koja je zainteresovana za rad u Slobodnoj zoni Apatin i mr Milan Vučinić, menadžer Klastera za transport i logistiku Vojvodine.

Prijava