«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 24 februar 2013
Štampa

Političke stranke vladajuće republičke koalicije i pokrajinske opozicije su saglasne da će drugi krug izbora pokazati volju gradjana Vojvodine čija je poruka jasna, a to je da su Vojvodini neophodne promene, a da će to rezultirati vanrednim pokrajinskim izborima do kraja ove godine.

Zamenik predsednika SPS-a prof.dr Žarko Obradović i Ministar prosvete u Vladi Srbije je posetio opštinu Apatin kako bi pružio punu podršku kandidatu SPS-a Apatin i poslaničkom kandidatu dr Draganu Rastoviću, u drugom krugu  pokrajinskih izbora. To je i  najvažnija tačka dogovora zbog  koje su se sastali dr Živorad Smiljanić, predsednik OO SPS-a Apatin i predsednik apatinske opštine sa ministrom Obradovićem i zamenikom predsednika SNS-a Igorom Mirovićem, koji je i šef poslaničke grupe SNS-a u Skupštini Vojvodine.

Time se došlo u nesvakidašnju situaciju da opoziciona stanka u SO Apatin SNS da potpunu i najširu podršku poslaničkom kandidatu SPS-a protiv njenog koalicionog partnera u SO Demokratskom strankom, čiji je kandidat ušao u drugi krug izbora. Do sada su podršku SPS-u za drugi krug dali  i SRS.  Ovo je prvi put, u političkom životu Srbije, da Srpska napredna stranka i Srpska Radikalna stranka podrže istog kandidata. Ove stranke su pozvale članove, simpatizere i glasače da daju svoj glas dr Draganu Rastoviću.

Visoki funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) najavili su u Novom Sadu, pre sastanka u Apatinu, zajedničku podršku kandidatima tih stranaka u drugom krugu dopunskih izbora za skupštinu Vojvodine u tri izborne jedinice kao i što skorije otvaranje pitanja prevremenih pokrajinskih izbora.

Političku podršku dr Rastoviću pružio je i novoosnovani OO Jedinstvene Srbije u Apatinu. Sednici OO JS su prisustvovali članovi, simpatizeri, pokrajinski fukkcioneri među kojima je bio Srđan Kružević, predsednik POJS-a i kolacioni partneri iz SPS-a na čelu sa prvim čovekom apatinskih socijalsita dr Živoradom Smiljanićem. Tokom Skupštine, prisutnima se obratio Kružević koji je kazao da će Jedisntvena Srbija dati punu podršku apatinskim socijalistima u drugom krugu pokrajinskih izbora, ako i svesrdnu pomoć poslaničkom kandidatu  dr Draganu Rastoviću. Političku podršku kandidatu SPS-a je do sada dalo više od šest partija.

Prijava