«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 08 mart 2013
Štampa

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je danas da je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić "u nekoj vrsti panike" zbog toga što je izgubio legitimitet i ponovio da je potrebno raspisati vanredne pokrajinske izbore.

Mirović, koji je i šef poslaničke grupe SNS u pokrajinskom parlamentu, povodom Pajtićevog gostovanje na RTV rekao je da Pajtić "očigledno nije pročitao elemente obrazloženja iz zahteva SNS za raspisivanje vanrednih izbora za skupštinu Vojvodine".

U zahtevima stoje razlozi koji su nas naveli da podnesemo taj zahtev, a Pajtić od davanja odgovora na te zahteve očigledno beži. Prvi naš zahtev tiče se nedostatka ustavnog okvira u vreme majskih izbora, a ustavni okvir je odlukom Ustavnog suda osporen i mi smo imali izbore pod neustavnim okvirima", naveo je Mirović.

Prema njegovim rečima, Pajtić je i tokom izbora znao da je Razvojna banka Vojvodine, kojom "upravljaju njegovi saradnici, pred kolapsom", a ipak je odobrio i saglasio se da Demokratska stranka iz te banke preuzme kredit za finansiranje izbora.

Na to takođe nema odgovor", podvukao je Mirović i naveo da Pajtić nije odgovorio ni na tvrdnje SNS-a da je robom iz pokrajinskih robnih rezervi od marta do maja 2012. godine, odnosno tokom predizborne kampanje, na neki način finansirao kampanju i nudio robu građanima u zamenu za glas. To su, prema Mirovićevim rečima, tri elementa koja pokazuju zloupotrebe tokom predizborne kampanje, iz čega SNS "tvrdi da je kampanja u ovom trenutku bila potpuno nelegitimna". "Umesto toga, on se služi starim političkim floskulama i time zapravo pokazuje da je u nekoj vrsti panike zbog toga što je izgubio i legitimitet. Verujem da će organi utvrditi da je i ceo proces bio nelegalan", zaključio je Mirović.

Prijava