«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 24 mart 2013
Štampa

Kako TV Apatin nezvanično saznaje, u apatinskoj opštini je zabeležen porast krivičnih dela kadje. Proteklih  dana, nepoznati počinioci su obili  nekoliko vikendica i kuća.

Kako je TV Apatin rekao izvor blizak istrazi, preksinoc je obijena kuca u ulici Stojana Matica,u Apatinu, a lopovi su, pored nekoliko vrednih stvari, odneli i namirnice iz frižidera. Kolika je ukupno pričinjena materijalna šteta serijskih krađa, za sada nije poznato. Prema informacijama koje su stigle do TV Apatin, dvojica maskiranih razbojnika su presreli R.M. iz Apatina i oteli joj zlatni nakit.

U Apatinu se retko dešavaju klasični oblici uličnih razbojništava i sačekuša kakvi se mogu sresti u većim gradovima, ali pošto je kriza motor kriminala, loše materijalne I moralne situacije svašta se može  očekivati i u manjim sredinama. Nepoznata dva maskirana napadača su, pre nekoliko dana, napala R.M. a na žalost filmski scenario se desio negde oko 19 časova kod autobuske stanice tj. “transportnog”. Razbojnici su joj oteli zlatni nakit u vrednosti oko 40.000 dinara. Napadači su imali kape preko glave, a nakon izvšenja krivičnog dela su seli u automobil i uputili se u nepoznatom pravcu. Žrtva ovog teškog razbojništva je pedesetih godina, ona je doživela veliki šok, pa joj je isto veče bila pružena medicinska pomoć. Za počiniocima svih krivičnih dela se intezivno traga, kaže izvor blizak istrazi.

Poučeni prethodnim slučajevima opšta je poruka svima da budu obazrivi u narednom periodu. Svaki od načina obezbeđenja stanova, kuća I vikendica može da bude efikasan u borbi protiv lopova. Na ličnoj bezbednosti ne treba štedeti, već za osećaj bezbednosti treba nabaviti odgovarajuće vidove zaštite.

Postoje brojna efikasna rešenja bezbednosti zaštite od provalnika i svakodnevnih sitnih lopova kao što su specijalne brave, zaštitna vrata,  prozori, terase i  videonadzor. Međutim, od profesionalaca nažalost ne postoji stopostotna zaštita,jer oni dobro znaju gde i zašto idu .

Prijava