«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 28 mart 2013
Štampa

Predsednik Saveta MZ Sonta, Željko Dekan, je sazvao prvu sednicu Saveta nakon što je on konstituisan 7, marta.

Iako je na dnevnom redu bilo osam tačaka  za razmatranje, članovi ovog tela najviše su se bavili predlozima odluka o formiranju komisija Mesne zajednice kao I pokretanju postupka javne nabavke male vrednosti za izvođenje radova na adaptaciji I opremanju višenamenske sale Lovačkog doma u selu.

Kada su se predlagala imena članova komisije za nadzor finansijskog poslovanja MZ , komunalne komisije, Mirovnog veća I socijalna pitanja, tu još I nije bilo neke velike rasprave, ali činjenica da su predlagači sastava komisije za sport I kulturu imali dobru nameru da to objedine I da predlože pet članova, nije naišla na odobravanje članova Saveta iz redova SNS-a I DS-a.  Dok su oni isticali  da među članovima te komisije nema predstavnika iz njihovih stranaka, članovi SPS-a I DSHV- a  isticali su da su izbori završeni I da stranačka pripadnost ne određuje toliko suštinu rada komisija, jer, najzad, oni će raditi za interese klubova I kulturno-umetničkoh društava u selu.

Da kultura I sport u jednoj komisiji, I to od pet članova, može opstati, ni to nije, kako se čulo, dobar potez. Bolje bi bilo da te komisije deluju odvojeno I da I jedna I druga imaju po tri člana.Nakon niza replika vezanih uz diskusije članova Saveta koji su se javili za reč kako bi oni malo smanjili tenzije oko ove tačke dnevnog reda, ipak je sve završeno glasanjem - Komisija za sport je jedna, za kulturu je druga.

Tu su svi članovi Saveta bili jedinstveni. Jedinstveni su bili I u stavu da predsedniik I podpredsednik Saveta MZ treba da učestvuju u radu ne samo ovih već I ostalih komisija I da su predsednici svih komisija obavezni da o svom radu obaveste čelne ljude u Savetu.Uglavnom gotovo punih sat vremena je”otišlo” oko ove tačke dnevnog reda , da bi se na kraju usvojile odluke o formiranju komisija, uz napomenu da u komisiji za javne nabavke male vrednosti, jedan član, a radi se o sekretaru MZ, nema pravo  na nadoknadu troškova za svo rad u njoj.To je obrazžno činjenicom da sve komisije uglavnom rade u prepdnevnim satima kada je u stvari I radon vreme sekretara Mesne zajednice.

Tačka dnevng reda oko koje se takođe vodilo dosta diskusija I rasprava odnosila se na donošenje odluke o pokretanju postupka javne nabavke male vrednosrti za izvođenje radova na adaptaciji I opremanju višenamenske sale Lovačkog doma u Sonti. Svi su pozdravili nastojanja da se konačno u selu osposobi na adekvatan način jedan proistor gde bi Sonćani mogli da dočekaju I ugoste svoje prijatelje, a da ih, recimo, na večere, nakon nastupa ne vode u susedno selo, ali su I naglasili da se treba videti kako će se urediti uknjižba tog prostora.

Sredstva za ove predstojeće poslove su namenska, uložiće se tu  za opremanje 3,5 miliona dinara, a ne treba zaboraviti da je million dinara već uložen za te namene pre nekoliko godina. Mesna zajednica I Lovačko udruženje iz sela, kako se čulo, već su tada  sklopili ugovor   kako bi se utvrdio udeo suvlasništa Mesne zajednice  pa po tom pitanju trebaju svi biti krajnje oprezni. Domaćinski I pažljivo treba odabrati I kvalitetnog izvođača radova pa ovom poslu treba prionuti iodmah kako bi  tokom leta ili početkom jeseni ovaj posao bio I završen.

Inače, na jučerašnjoj sednici Saveta MZ Sonta doneta je I odluka o izboru najpovoljnije ponude za izvođenje radova na periodičnom pregledu Vodotornja na crpnoj stanici seoskog vodovoda, a takođe I odluka da MZ učestvuje na konkursima pokrajinskog sekretarijata za poljioprivredu vodoprivredu I šumarstvo. Reč je o konkursima za nabavku I izgradnju stanice za dohlorisanje, za uređenje kanalske mreže I izgradnju atarskih puteva s podlogom od tucanika.

Prijava