«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 28 mart 2013
Štampa

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović kaže da premijer Vojvodine Bojan Pajtić treba da podnese ostavku i da se raspišu izbori u Pokrajini, navodeći da je vlast u Vojvodini izgubila legitimitet.

Pokrajinska vlast funkcioniše u formalnom vakumu, jer je Ustavni sud osporio bitne odredbe Zakona o nadležnosti te pokrajine. Pred njim je u toku i ocena ustavnosti Statuta pokrajine", rekao je Mirović na konferenciji za novinare SNS-a. Naglasio je da je pokrajinska vlast izgubila legimitet zbog brojnih zloupotreba u fondovima kojima Vojvodina raspolaže, dodajući da su resursi u njima praktično na izdisaju. Mirović podseća na nedavno održane lokalne izbore u Zrenjaninu, Srbobranu i Apatinu, na kojima su pobedili SNS-a i Socijalistička partija Srbije, što je "konačna potvrda da je legitimitet aktuelne većine u Skupštini Vojvodine potpuno izgubljen".

Šta još treba da se desi osim nedostatka formalnog okvira, jasnih i vidljivih zloupotreba i jasnog izražavanja nezadovoljstva na vanrednim izborima u tri izborne jedinice da zaista i Vojvodinu zahvati talas promena onakav kakav građani očekuju", naveo je potpredsednik SNS-a. Mirović kaže da je pre nekoliko dana u Skupštini Vojvodini, na sednici predstavnika svih stranaka, odnosno poslaničkih grupa, pokrenut dijalog o mogućoj smeni premijera Pajtića i izborima u toj pokrajini.

To je bila inicijalna razmena argumenata, jer naš zahtev ima generalni karakter. On nije usmeren ka pojedincu ili političkoj stranci, već ka promenama koje treba da omoguće boljitak građana Vojvodine, rekao je funkcioner SNS-a. Mirović smatra da će izbori u Kovinu 7. aprila biti još jedna prilika da građani tog grada i Vojvodine iskažu šta misle o vlasti u Pokrajini.

Prijava