«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 26 april 2013
Štampa

Jedno od najznačajnijih turističkih priznanja u regionu je Zlatno turističko srce koje se svake godine kao manifestacija održava u Beogradu gde se dodenjuju najviša priznanja u toj oblasti. Ove godine to najznačajnije priznanje pripalo je dr Živoradu Smiljaniću, koji je izabran za ličnost godine u turizmu Jugositočne Evrope.

Ovogodišnja dodela priznanja održana je u beogradskom hotelu Palas gde su učestvovali predstavnici desetak zemalja evrope i regiona. U 54 godine postojanja SACENA, institucije koja već pune 22 godine prati ostvarenje kvaliteta u oboj privrednoj grani jugoistočne Evrope, nikad nije bila veća konkurencija, istaknuto je na svečanosti. Predsednik ove institucije Dragan Gligorijević istakao je da turizam nije samo davanje usluga, i posao u vreme godišnjih odmora već izuzetno odgovorna delatnost u kojoj se stvara ambijent za hiljade i hiljade ljudi koji radi u tom sektoru.

On je naglasio da je ove godine bilo zaista mnogo onih koji su zaslužili ovo priznanje, a samo deset pojedinaca kolektiva i destinacija dobilo je to veliko priznanje. Kao najznačajnija turistička destinacija jugoistočne Evrope izabrana je Turska, turističko mesto je Herceg Novi, etno-selo Stanišić iz Bjeljine, šampion zdravstrvenog turizma jugoistočne evrope je „Merkur“ iz Vrnjačke banje, ličnost godine u turizmu jugoistočne Evrope je dr Živorad Smiljanić. Potom je za najbolju turističku agenciju izbaran „Kontiki“, hotelski centar je hotel „Palas“ Beograd, a manifestacija od najvećeg značaja Sabor trubača u Guči.

Treba reći da je reč dr Smiljanića propraćena sa izuzetnom pažnjom i aplauzom kada je predstavio šta je sve urađeno u turističkoj ponudi Apatina.

Prijava