«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 12 maj 2013
Štampa

U jednom od najlepših i komunalno najuređenijih sela apatinske opštine, Prigrevici, već treći dan se održavaju tradicionalne “Majske svečanosti”.

U prostorijama kluba “Rajko čule” otvorena je izložba radova učenika Osnovne škole “Mladost” sa gostima, nastalih na kreativnoj radionici oslikavanja stakla, a potom su održane ulične trke učenika Osnovne škole “Mladost” i članova Atletskog kluba “Omladinac”. Volonteri Crvenog krsta izveli su pokazne vežbe pružanja prve pomoći. Program za decu i omladinu na otvorenom otpočeo je nastupom dece iz Predškolske ustanove “Pčelica”, Osnovne škole “Mladost” i Kulturno-umetničkog društva “Prigrevica”, a nastavljen je takmičenjem za mlade pod nazivom “Prvi glas majskih svečanosti 2013. godine”. Manifestacija, koja traje do nedelje 12. maja, će proteći u brojnim: muzičkim, književnim, dramskim, likovnim i sportskim programima. U muzičkom programu nastupili su bendovi “Prljavi Romeo ex Change” iz Apatina I  legendarni sastav “Atomsko sklonište”, koji je rok tonovima zagrejao sinoć publiku iz svih krajeva Vojvodine.

Večeras nastupa pevačica Milica Todorović, što će I  ozvaničiti završetak ovih svečanosti. U sportskim terminima odvijaće se  nadmetanja u odbojci, rukometu, košarci i karateu, a biće odigrana i fudbalska utakmica između veterana FK “Radnički” iz Sombora i mesnog FK “Prigrevica”.Osim navedenog, u nedelju, 12. maja, položeni su venci na spomen-obeležje palim borcima na Trgu heroja, a u Domu kulture potom je održana svečana Akademija uz kulturno-umetnički program. Ove trodevne svečanosti tradicionalno se održavaju u znaku obeležavanja: Dana kolonizacije, Dana pobede nad fašizmom, Dana Spomen biblioteke, Dana Mesne zajednice i seoske slave Markovdan – generalni medisjki pokrovitelj Majskih svečanosti je TV Apatin I nedeljnik Novi glas komune.

Prijava