«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 19 maj 2013
Štampa

Članovi Kluba eminentnih dobrovoljnih davalaca krvi "Izvorni klub 100" iz Novog Sada, njih dvadeset sedmoro, posetili su juče Apatin, a u ulozi domaćina bili su volonteri Crvenog krsta.

Goste je pozdravila Tijana Tomašević, sekretar Crvenog krsta, koja je izrazila zadovoljstvo posetom prvog registrovanog udruženja višestrukih dobrovoljnih davaoca krvi u Srbiji, ističući želju za uspostavljanjem konkretne saradnje u cilju promocije dobrovoljnog davalaštva krvi.

Predsednik kluba, Miodrag Đukić - Dugi, izjavio je da klub broji 132 punopravna člana i 7 pomažućih članova, a da većinu njih čine oni koji su sto puta i više dobrovoljno dali krv. 

Mi smo Novosađani različitih zanimanja, stepena obrazovanja, uzrasta, narodnosti, veroispovesti, političkih opredeljenja, hobija, pa i različitih krvnih grupa, ali snažno povezani jedinstvenom željom da, dok nas zdravlje služi, dobrovoljno, besplatno i anonimno pomažemo obolelima da ozdrave - rekao je, između ostalog, Miodrag Đukić. 

Volonteri Crvenog krsta na čelu sa Vladanom Karadžićem upriličili su gostima doček ispred zdanja Gradske kuće, a potom obilazak pravoslavnog hrama "Sabor svetih apostola" i Međunarodne marine, koja spada u red najsavremenijih marina na Dunavu, gde su imali priliku da vide, između ostalog, bronzanu skulpturu Nike, boginje trijumfa i pobede, zdanje Doma sportskih ribolovaca i da uživaju u prirodnim lepotama. 

O karakteristikama Međunarodne marine i Pristana za putničke brodove, stacioniranog na samo nekoliko stotina metara, govorile su Marija Pavić i Ana Balać, ispred Javnog preduzeća za upravljanje putničkim pristaništem i marinom "Apatin", a poseta je završena vožnjom brodićem "Apatinka" u kojoj su gosti vidno uživali.

Prijava