«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 01 jun 2013
Štampa

U Skupštini Srbije na vanrednom zasedanju o ekonomsko-socijalnoj situaciji upućene su dve poruke građanima i poslanicima: premijera Ivice Dačića da je pitanje rešavanja ekonomske situacije mnogo ozbiljnije i dublje od međustranačkih prepucavanja, i ministra finansija Mlađana Dinkića da neće dozvoliti “grčki scenario” u zemlji.

Premijer je poručio da se najveći teret ekonomske krize ne može prebacivati na najsiromašnije i da neće biti smanjenja plata, penzija i socijalnih davanja, već da se razmatra kojom brzinom će rasti.

– Ne može se samo štedeti već da se mora ulagati u razvoj. To da će samo štednja doneti dobro ovoj zemlji je nemoguće, istakao je premijer.

Po njemu, rešavanje ekonomskih problema je u rangu rešavanja političkih, koje Srbija ima i mora da im pristupi odgovorno. Premijer je rekao da treba pronaći balans između štednje, pre svega smanjenjem nepotrebnih troškova administracie i javnih preduzeća, i postojanja osnovnih elemenata socijalne pravde, a to znači da se teret ne može preneti na najsiromašnije.

S premijerovom ocenom o tome da je Srbija u teškoj ekonomskoj situaciji saglasan je i ministar finansija. On je, međutim, naglasio da nikada neće dozvoliti da se „grčki scenario” dogodi u Srbiji i da je ubeđen u to da ni njegovi koalicioni partneri to neće dopustiti.

– Penzije neće biti smanjivane, to je sigurno, ali će stepen i dinamika njihovog povećanja zavisiti od ukupnog stanja u društvu, objasnio je Dinkić.

Prijava