«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 04 jun 2013
Štampa

Zbog sve lošijih vremesnkih uslova lokalna samouprava je obezbedila nabavku novih 50 protivgradnih raketa, a u te svrhe je uloženo  milion i po dinara.

Opštinska komisija za procenu šteta od elementarnih nepogoda   još uvek procenjuje štetu koju je ratarima nanelo prvo nevreme praćeno gradom od 11. maja. Te podatke odnosno zahteve, da podsetimo, popunjavali su individualni poljoprivredni proizvođači i voćari i dostavili ih u Mesnu zajednicu Kupusina, obzirom da je tada nevreme pogodilo upravo ovu katastarsku opštinu. Do prošle nedelje stiglo je ukupno 44 takvih zahteva, a ono što je evidentno, jeste činjenica da je jednom broju domaćinstava grad  naneo i  stopostotnu štetu.

Ima, naime, nekoliko vlasnika voćnjaka u Budžaku koji će posledice grada osetiti ne samo ove već možda i naredne godine. Nevreme od 11. maja zahvatilo je tada, da podsetimo, i deo voćnjaka i parcela zasejanih sojom i kukuruzom, pa i bašte u delu nasenja Kučka, a na koliko je to ukupno površina grad ojadio individualne poljoprivrednike tek će se proceniti.

Za sve parcele pogođene gradom nadležni u opštini uputiće zahtev nadležnim institucijama u Pokrajini i Republici s predlozima mera za prevazilaženje i ublažavanje posledica nepogode.Da bi se što efikasnije odbranili protiv grada, jednog od najvećih neprijatelja  poljoprivredne proizvodnje , treba napomenuti da je opština Apatin  ušla u proces javne nabavke protivgradnih raketa kako se nebi desilo da se u kritičnim trenucima ostane bez njih.

Ovom javnom nabavkom koja je u toku bezbediće se 50 protivgradnih raketa, a za tu namenu iz sredstava budžeta obezbeđeno je milion i po dinara.

Prijava