«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 21 jun 2013
Štampa

Policija Srbije će "staviti tačku" na rasvetljivanje sve 24 sporne privatizacije do kraja godine, ako ne i ranije, rekao je direktor policije Milorad Veljović.

On je medijima rekao da postoje "dobronamerni saveti", ali i otvoreno nuđenje povlastica u zamenu za obustavljanje pojedinih istraga, ali da će svaki pokušaj da se utiče na rad policije biti bezuspešan.

"Činjenica je da organizovanog kriminala i korupcije nema bez sprege sa vlašću. Postoje sumnje da su bliski saradnici pojedinaca na vlasti imali veze sa ljudima sa one strane zakona", rekao je Veljović.

Na pitanje da li će šef narko kartela Darko Šarić predati ili biti uhapšen, direktor policije je odgovorio da "ne želi da spekuliše".

"Sva javna nagađanja ne doprinose uspešnosti policijske istrage. Molim novinare i njihove 'dobro obaveštene izvore' da ih puste u miru da rade", rekao je Veljović.

Upitan da prokomentariše tvrdnje ministra finansija Srbije Mlađana Dinkića da u policiji postoji "centar moći" koji sa njim vodi rat preko tabloida, Veljović je kazao da je u interesu policije da se podaci "što više štite".

"Nijedan odgovoran i pošten policajac neće sebi dozvoliti da se u medijima prave spekulacije takve vrste", kazao je on.

Prema njegovim rečima, plate u policiji neće biti smanjene zbog predstojećeg rebalansa budžeta.

"Nije planirano smanjenje plata. Zalažem se da se pomognemo budžetu tako što bi se 'skresali' rashodi rukovodilaca u policiji", rekao je direktor policije

Prijava