VREME DANAS U APATINU

«  septembar 2020  »
pusčpsn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 13 mart 2012
Štampa

„Dunav Grupa Agregati“ koja je prisutna u Apatinu sa lukom „Napredak“ na današnjem sastanku iskazala je zainteresovanost za izmeštanje sadašnje luke u prostor budućeg logističkog centra. O ovom prejektu, na današnjem sastanku razgovarali su dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin i vlasnik Dunav Grupe, Dušan Borovica.

Dunav Grupa Agregati, koja već posluje u Apatinu,  zainteresovana je  za 350  metara operativne obale u luci, u čijem zaleđu bi se nalazila bescarinska – slobodna  zona i industrijski park.  Postojeća luka opravdano bi bila zamenjena obzirom na činjenicu da  Dunav Grupa poseduje najveću rečnu flotu u ovom delu balkana, a budućnost transporta leži u rečnom saobraćaju. Na sastanku je od predstavnika Dunav Grupe, konstatovano da Apatin ima idealan položaj i već osposobljenu kompletnu infrastrukturu, koja je od izuzetnog značaja da bi se realizovao jedan ovakav projekat.

Da bi došlo do realizacije, potrebni su projekti koje  bi investirala  Dunav Grupa Agregati. Ova firma poseduje potencijal i mogućnosti za sve segmente izgradnje nove apatinske luke. Oni bi u narednom periodu, kako se čulo na sastanku pokrenuli prvi deo izgradnje, a to je refulacija peska i priprema terena za izgarnju vertikalnog keja.

Pored dr Živorada Smiljanića, predsednika apatinske opštine, sastanku su prisustvovali, Dušan Borovica, vlasnik Dunav Grupe sa saradnicima, među kojima je bio i generalni menadžer  Mr Mašan Ercegović i Snežana Milešević, arhitekta i ler koordinator u Opštini Apatin.

You are here:   PočetnaVESTIDUNAV GRUPA AGREGATI GRADI NOVU LUKU U APATINU