«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 02 avgust 2013
Štampa

Agencija za bezbednost saobraćaja poziva vozače da tokom avgusta budu naročito oprezni u saobraćaju, jer godinama u nazad ima najviše stradanja na putevima upravo u mesecu avgustu.

Agencija za bezbednost saobraćaja i ove godine organizuje akciju podele dve vrste edukativnih flajera za vozače na naplatnim rampama autoputa, od kojih je jedan namenjen domaćim vozačima koji putuju do udaljenih destinacija, a drugi je za strane vozače. Flajeri su odštampani na srpskom, engleskom i nemačkom jeziku. Agencija je saopštila da vozači treba da budu dodatno oprezni i zbog održavanja više velikih manifestacija u ovom periodu, kao što su Sabor trubača u Guči i Zaječarska gitarijada. Leti osim što je izuzetno toplo i oslabljena je koncetracija učesnika saobraćaja povećan je i međunarodni tranzitni saobraćaj, kao i procenat dužih - vangradskih putovanja, što povećava rizik od nezgoda, posebno kod vozača koji nisu iskusni.

Agencija podseća sve koji sopstvenim vozilima kreću put Guče, gde se od 5. do 11. avgusta održava sabor trubača, jednako kao i one koji će narednih dana krenuti na godišnje odmore, da je važno da na put krenu odmorni, da izbegavaju noćnu vožnju, poštuju ograničenja brzine i ostala pravila saobraćaja. Posledice eventualne saobraćajne nezgode biće znatno manje ukoliko vozač i putnici u vozilu budu vezani sigurnosnim pojasevima tokom vožnje. Agencija apeluje na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i da nađu alternativne načine prevoza ukoliko su konzumirali alkoholna pića.

Prijava