«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 08 avgust 2013
Štampa

U Bačkom Petrovcu je održana 9. Međunarodna filatelistička izložba Petrovec Fila na kojoj su učestvovala 22 izlagača, dvadeset filatelista i dva numizmatičara od kojih je četvoro izlagača bilo iz Apatina.

Otvaranju izložbe u Holu Osnovne Škole “Jan Čajak” su prisustvovali: Predsednik Saveza filatelista Vojvodine gospodin Ivan Tangl, Predsednik Slovačkog filatelistiškog saveza gospodin Miroslav Njarsik, Predsednik opštine Bački Petrovac, Predsednik Matice Slovačke u Srbiji, bivši ambasador Slovačke republike u Srbiji, državni sekretar u Vladi Slovačke republike kao i predsednik Udruženja Filatelista iz Apatina Željko Popović koji je između ostalog rekao: “U Holu Osnovne škole okupila su se 22 izlagača, gde su osim filatelista svoje zbirke predstavila i dva numizmatičara.

Izlagači su bili filatelisti i numizmatičari iz Slovačke Republike, Republike Srpske, Novog Sada, Subotice, Gložana, Petrovca i Apatina. Na izložbi je bilo moguće videti zaista neverovatne primerke maraka, kao što su recimo: orhideje na markama, lokomotive, motivi kosmosa, bilo je tu i starih razglednica”. Predsednik apatinskog Udruženja filatelista je dodao: “Predsednik slovačkog filatelističkog saveza je sa plaketama Saveza odlikovao Ivana Tangla i Šandora Kiša za dugogodišnju saradnju dva saveza i za lično angažovanje kod organizacije izložbi.

Takođe, posebnu zahvalnicu slovačkog filatelističkog saveza je dobio Jan Ribarski za pomoć u logistici prilikom organizovanja izložbe Nitra Fila 2013 koja je organizovana u julu ove godine u Slovačkoj. Uspostavljen je kontakt sa predsednikom slovackog Filatelistickog Saveza i u srdačnom razgovoru koji je vođen razmatrana je mogućnost da njihovi filatelisti sledeće godine izlažu u sklopu manifestacije Apatinske Ribarske večeri”, a u svakom slučaju će se nastaviti dobra saradnja.

Prijava