«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 15 avgust 2013
Štampa

Računi za električnu energiju još uvek su zbunjujući i ovoga meseca na adrese potrošača stižu ni manje ni više nego dva računa, što ne znači da će oba morati biti plaćena.

Tokom meseca avgusta kupci će dobijati jedan račun od distribucije koja ih je snabdevala do 1. jula, a drugi od EPS „Snabdevanje“, koji snabdeva potrošače od 1. jula. Račun koji stiže iz distribucija, koje su do formiranja EPS „Snabdevanja“ naplaćivale struju, u stvari samo objašnjenje potrošačima o tome da li imaju dugovanja ili su preplatili svoje račune. - Dakle, čitajući obaveštenje elektrodistributivnog preduzeća pod čijom je nadležnošću potrošač će se upoznati sa eventualnim dugovanjima.

Ako dugovanja nema, na računu koji stiže iz distribucije će to i pisati. Takođe, distribucija na isti način obaveštava i potrošače koji su ranije uplatili više novca, odnosno preplatili svoje račune. Koliko će novca za julski račun morati da izdvoje građani mogu da pročitaju na računu koji šalje EPS Distribucija. Potrošačima su poslata dva računa sa različitim stavkama jer shodno zakonskim rešenjima koja se primenjuju u Srbiji elektrodistributivna preduzeća ne mogu da automatski prebace dugovanja ili preplatu na račun EPS „Snabdevanje“.

Zbog toga se sve radi na ovaj način - ističu u EPS-u. Oni potrošači električne energije odnosno kupci iste koji imaju pretplatu na računu za struju za jul, imaju dve mogućnosti. Prva je da se obrate lokalnoj distribuciji kako bi na šalteru dali nalog za prenos novca na račun EPS „Snabdevanje“ ili da uzmu svoj novac na šalteru. - Na kupcu je da odluči da li će svoj novac da prebaci na račun „EPS Snabdevanja“ ili će ga podići na šalteru. Zato je potrebno da dođe lično na šalter i odluči šta želi sa svojim novcem. Kažu u EPS-u. U EPS-u dodaju da blagovremenom uplatom kupci iz kategorije domaćinstva i dalje imaju pravo na popust od pet odsto na svaki mesečni račun.

Elektroprivreda Srbije je zbog dinamike isplate penzija produžila rok za ostvarenje prava na popust sa 20. na 25. dan u mesecu, kako bi i penzioneri iskoristili ovu pogodnost. Provizija za plaćanje računa za utrošenu električnu energiju i dalje se neće naplaćivati na šalterima elektrodistribucija, a tu uslugu Pošta Srbije i banke naplaćivaće po svojim cenovnicima. S obzirom da EPS „Snabdevanje“ ima nove brojeve računa, kupci koji električnu energiju plaćaju putem trajnog naloga trebalo bi da se obrate svojoj banci radi promene primaoca uplate.

Prijava