«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 19 septembar 2013
Štampa

Predsednik opštine Apatin, dr Živorad Smiljanić, sastao se danas sa privrednim predstavnicima Poljske, Mađarske i SAD –a.

Tokom ovog susreta razgovaralo se  o budućoj saradnji, kao i mogućnosti oko eventualnih ulaganja u Slobodnu zonu Apatin. Predsednik apatinske opštine je strane delegate upoznao sa ličnom kartm lokalne samouprave, kao i njenim privrednim i turističkim potencijalima. Predstvanici triju zemalja su pokazali interesovanje za sve mogućnosti izvoza gotovih proizvoda Srbije u zemlje Evropske unije i podvukli značaj jeftinijeg prevoza rekom i železnicom.

Po rečima dr Živorada Smiljanića "Luka Apatin" biće jedina luka u Srbiji sa zaleđem od 200 hektara i Slobodnom zonom od 110 hektara, pa su zato i velika očekivanja da će se izgrdnjom Međunarodne luke Apatin privući veliki broj investitora za čiji dolazak je glavni uslov upravo izgradnja te luke. Strani parlamentarci su pokazali poseban interes za proizvodni program PGP„Rapida“ ističući da je korišćenje dekorativne cigle trenutno brend u svetu.

Veći deo sastanka je bio usmeren prema Slobodnoj zoni Apatin i mogućnostima dolaska firmi iz ove tri zemlje u Apatin. Oficijelni deo sastanka je završen iscrpnom prezentacijom detaljnog urbanističkog plana RTC-a sa svim neophodnim informacijama o izgrađenoj infrastrukturi.  Na sastanku je konstatovano da se investiciona ulaganja na mikro nivou mogu realizovati u okviru trilateralne privredne saradnje Srbije, Mađarske i Poljske.

Jednodnevna poseta je završena obilaskom marine, pristana, prostora budućeg RTC-a i Banje „Junaković“.

Prijava