«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 27 septembar 2013
Štampa

Na 10. sednici SO Apatin  odbornici su usvojili 13 tačaka dnevnog reda, među kojima je bio predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Slobodne zone „Apatin“, koja se prostire na lokacijama RTC-a, Luke i Bloka 61.  Na predlog ove tačke usvojen je amandman, koji je obrazložio dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin.

Tokom sednice je razmotren i usvojen Elaborat o ekonomskoj opravdanosti određivanja područja Slobodne zone „Apatin“, a izvestilac o ovoj tački dnevnog reda bio je dr Branko Malagurski, iz Regionalni centar za razvoj MSPP Subotice

Na sednici je usvojen i predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o građevinskom zemljištu, Ugovor o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću Drumski i rečni terminal  Apatin, o čemu je prisutne odbornike informisao predsednik apatnske opštine dr Živorad Smiljanić.

U nastavku senice  usvojena je važna Odluka o uslovima za držanje i zaštitu domaćih životinja na teritoriji opštine Apatin. Prema ovoj odluci,  psi i mačke mogu se držati u stanu u objektu višeporodičnog stanovanja i u objektima porodičnog stanovanja na način kojim se uređuje njihova dobrobit, pod uslovom da se ne ugrožavajau i uznemiravaju ljudi i okolina, a čipovanje je zakonski obavezno. Odbornije je po ovoj tacki dnevnog reda opsirnije izvestila Dragana Stambolija, inspektor za zaštitu životne sredine.

U nastavku sednice je usvojen predlog odluke o izmeni odluke o osnivanju Narodne biblioteke Apatin, predlog odluke o davanju naziva ulice u podužetku Somborske ulice, predlog odluke o uspostavljanju prekogranične saradnje između Apatina, Osijeka u Hrvatskoj i županija Bač- Kiškun – Baja u Mađarskoj, kao i godišnji plan Predškolske ustanove „Pčelica“.

 

Prijava