«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 10 oktobar 2013
Štampa

Na 15. sednici Opštinskog veća su članovi ovog tela  razmatrali 23 tačke dnevnog reda od izuzetnog značaja za aktivnosti i funcionisanje apatinske opštine i njenih žitelja.

Na sednici  je usvojen predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine Apatin za tekuću godinu kao i izveštaj o izvršenju odluke o budžetu opštine Apatin za ovu godinu. Na osnovu predloga Ugovora o osnivanju preduzeća za trgovinu i usluge „Apatinski tržni centar“ doo utvrđen je predlog odluke i data saglasnost za zaključenje Ugovora o osnivanju, a tržni centar će se graditi u dve faze. Zbog objektivne potrebe da se za izgradnju ATC-a obezbede i parcele nasuprot dela tržnog centra koji je započet i do izgradnje istog u dve faze. 

U prvoj fazi će se izgraditi 2.635.33 kvadratna metra poslovnog prostora, 85 garažnih mesta uz poslovni prostor paralelno sa postojećom saobraćajnicom i 58 tezgi od čega 44 za zelenu piajcu i 14 za beli mrs. Druga faza izgradnje ATC-a obuhvatiće 450 kvadratnih metara poslovnog prostora, 106 tezgi i 35 parking mesta, sanitarni čvorovi i hladanjača – rečeno je na opštinskom veću.

U nastavku sednice je usvojena odluka o raspisivanju referenduma na teritoriji Apatina i Prigrevice za uvođenje samodoprinosa po stopi od 1% za naredni desetogodišnji period.  Na sednici su prihvaćeni i predlozi o odluci za dodelu nagrade opštine Apatin „24. oktobar“ za 2013. godinu. Ove godine će najviše opštinsko priznanje primiti 14 dobitnika. Za postignute rezultate u oblasti poljoprivrede nagrade će primiti dip.ing.polj Josip Mihl iz Apatina, direktor AD” Agroglobe-Agrar” Miodrag Novković iz Apatina i Stevan Živković direktor preduzeća AD “Mladi Borac”iz Sonte.

Za postignute rezultate u oblasti obrazovanja i kulture priznanje će primiti kao i jedina žena među laureatima, Lidija Janković direktorica muzičke škole “Stevan Hristić” iz Apatina.Za doprinos u proučavanju kulturno-istorijske baštine Apatina nagradu će primiti Tomislav Šimunović utemeljivač i urednik časopisa “Ister”.Za negovanje i očuvanje tradicije i kulture mađarskog naroda u Svilojevu nagradu će primiti KUD “Jožef Atila”iz Svilojeva kao iOŠ “Jožef Atila”iz Kupusine.Ustanova “Dom za stare i penzionere” iz Apatina nagradu će primiti za postignute rezultate u oblasti socijalne zaštite , brige i nege starije populacije.

Za postignute rezultate  iz oblasti lova Bruker Franja podpredsednik Lovačkog udruženja “Kurjačica” i lovačko društvo “Jastreb” iz Svilojeva primiće takođe nagradu.Medju dobitnicima oktobarske nagrade nalaze se još i Đorđe Dakić automehaničar iz Prigrevice za postignute rezultate  iz oblasti motoristike ,Čedomir Ilić ispred KUD “Prigrevica”,iz Prigrevice ,Slavko Jerković  kao sportski radnik opštine za 2013 godinu kao i Adam Vidaković umetnički rukovodilac KUD-a “Mažoret” iz Sonte za osvojena priznanja koje je ovo društvo osvojilo u zemlji i inostranstvu.

Na sednici su razmatranja pitanja vezana za ugovor o osnivanju  preduzeća Apatinski tržni cenar, kao i teme vezane za  urbanizam, zdravstvo i obrazovanje koje su od vitalnog značaja za fukcionisanje apatinske opštine i njenih građana.

Prijava