«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 18 oktobar 2013
Štampa

"ZLATNA NIKA" I OVE GODINE OČEKUJE NAJBOLjE REPORTERE

Svakog oktobra u ovo vreme najbolji novinari naše zemlje, kao i mnogi inostrani se spremaju za Apatin. Naš grad je od narednog vikenda u centru medijske pažnje jer se u njemu održava Internacionalni festival reportaže.

Od 18. do 21. oktobra u Apatinu i Banji "Junaković" je 18. INTERFER 2013. Već u petak, po tradiciji, festival počinje otvaranjem izložbe najboljih fotografija koje su pristigle na festival. Biće to prilika da se posetioci u Galeriji "Meander" uvere u kvalitet slika najboljih fotoreportera. Uzgred, prošle godine je ""Zlatnu Niku" osvojio Goran Tomašević za seriju ekskluzivnih slika sa ratišta u Siriji, dok je prvo mesto u toj kategoriji pripalo fotoreporteru Tanjuga Jaroslavu Papu za nestvarno lepe fotografije prirode.

U subotu je, nakon svečanog koktela u Banji i dobrodošlice pokrovitelja Opštine Apatin, svečano otvaranje INTERFERA. Nakon toga će učesnici sa domaćinom obići grad kako bi se upoznali sa Apatinom.

Nedelja u podne rezervisana je za svečanost dodele najviših priznanja u svečanoj sali Kulturnog centra. Okupiće se tada najveći broj medija i novinara iz zemlje i inostranstva, jer ovaj čuveni Internacionalni festival reportaža predstavlja  jedinstvenu smotru najboljih novinarskih dostignuća u svim medijima.

Kao i prethodnih godina 18. INTERFER ima takmičarski karakter. Za "Grand pri" festivala  „Zlatnu Niku“- boginju pobede i sprecijalna priznanja, novinari će se takmičiti u pet kategorija: televizijska reportaža, radio, novinska, foto i društveno-odgovorna reportaža. Stručni žiri će odabrati i nagraditi ostvarenja koja predstavljaju najbolje u godišnjoj medisjkoj produkciji.

Ove godine broj prijavnjenih radova je oko 160. Organizator festivala, medijska kuća TV Apatin i "Novi glas komune" radi u gotovo nemogućim uslovima, pod pritiskom nepravedne sudske presude koja se kao mač nadvila nad ovim medijima i festivalom, ali su zaposleni u ovoj kući rešeni da se festival svakako održi, bez obzira na sve nedaće, za dobrobit našega grada i novinarske profesije koja je ugrožena kao nikada do sada.

Pokrovitelj INTERFER-a Opština Apatin je obećala pomoć u organizaciji, jer je u protekle dve godine to bila najbolja i najupečatljivija promocija našeg grada i opštine u svim medijima.

Ime Apatina je bilo prisutno, ne samo tih festivalskih dana, nego i nedeljama nakon INTERFER-a. Najbolji novinari imaju priliku da se upoznaju sa ovom sredinom, i gotovo po pravilu se vraćaju i rade reportaže sa ovog područja. Tako je, na primer, TV Prva prošle godine bila u više navrata, ekipa emisije "Znanje imanje" je realizovala seriju priloga, Vesna Nešović je takođe uradila tv film u Sonti, emisija državne TV BiH je snimala više emisija u ovim krajevima i mnogi drugi.

Ovaj festival su podržala oba novinarska udruženja UNS i NUNS, Mesne Zajednice Apatin, Sonta, Prigrevica i Svilojevo, kao i privrednici naše i susednih opština: Apatinska pivara, "Džimi komerc", "Aluplast", JKP "Naš dom" RKP "Sombor", "Višnjik džins", „PSS“ Sombor,“RPK“ Sombor,  Dom za stare i penzionere Apatin i dr.

Gledaoci TV Apatin-a imaće prilike da u programu ove televizije ekskluzivno vide najbolje reportaže, koje su pravi "praznik za oči", kažu u žiriju koji će i ove godine imati težak i nezahvalan posao, a to je da od najboljih izabere - najbolje.

Prijava