«  maj 2024  »
pusčpsn
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 30 oktobar 2013
Štampa

Na sednici Skupštine opštine Apatin, koja je sazvana po hitnom postupku, pred odbornicima je bilo devet tačaka dnevnog reda. Sve su bile podjednako važne jer su se odnosile na predlog rešenja o prestanku funkcije predsednika opštine Apatin, razrešenje zamenika predsednika opštine Apatin, razrešenje članova Opštinskog veća i imenovanja predsednika opštine, zamenika predsednika i članova Opštinskog veća.

Na sednici SO Apatin  dr Živorad Smiljanić je razrešen predsedničkog mesta, vraćen u redove odbornika SO Apatin i šesti put izglasan za predsednika opštine Apatin. dr Smiljanić je odbornicima obrazložio razlog sazivanja sednice SO Apatin i njegove ostavke.

U nastavku sednice  odbornici su pristupili glasanju, nakon čega je usledilo razrešenje predsednika opštine, zamenika predsednika opštine, članova Opštinskog veća, a  usvojene su ostavke odbornika SPS-a Tijane Tomašević i Milana Lavrnićaočemu je odbornike izvestilaMileva Babić, predsednica Mandatno-imunitetske komisije. Konstatovano je da se u skladu sa poslovnikom mandati odbornika u ostavci vraćaju dr Živoradu Smiljaniću i Miodragu Bakiću, a da se iz redova odbornika bira predsednik opštine.

U skladu sa poslovnikom Skupštine opštine Apatin, dr Živorad Smiljnjanić i Miodrag Bakić su položili odborničku zakletvu: „Zaklinjem se da ću dužnost odbornika Skupštine opštine Apatin obavljati savesno po Ustavu i Zakonu, i da ću štiti slobodu, pravo i imovinu građana“. U nastavku sednice je formiran birački odbor nakon čega su odbornici Skupštine opštine Apatin pristupili tajnom glasanju. 

Od 26 važećih listića, 23 odbornika je glasalo da predsednik opštine bude dr Živorad Smiljanić, za zamenika predsednika opštine reizabran je Miodrag Bakić sa 23 glasa za, a verifikovani su članovi opštinskog veća u istom sazivu prema predlogu predsednika opštine. Do održavanja iduće  sednice SO Apatin sastaće se mandatno – imunitetska komisija koja će verifikovati dva nova odbornika sa liste dr Živorad Smiljanić SPS – PUPS.

Prijava