«  jul 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 23 novembar 2013
Štampa

Na teritoriji Apatinske opštine od danas počinje jesenja akcija sistematske deratizacije koja će, kako je planirano, trajati do 10. decembra.

Ovaj posao poveren je novosadskom preduzeću „Ciklonizacija", koje će sa ekipama obilaziti grad i prigradska naselja. Оsim domaćinstava u ovoj velikoj sistematskoj akciji zaštite zdravlja građana i njihove imovine od štetnih glodara , biće obuhvaćene i javne površine, javne ustanove kao i  infrastruktura.

Deratizacija je za građane besplatna, potrebno je samo da pokažu dobru volju i da omoguće našim operativcima da, u zavisnosti od potrebe, postave preparat, kao i da se pridržavaju dobijenih uputstava. Koristimo moderan biocidni preparat odloženog delovanja nove generacije koji je pokazao svoju veliku efikasnost, a građani će uputstvo za upotrebu i mere opreza dobiti na pakovanju - objašnjava Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću “Ciklonizacije”.

Prema Aćimovićevim rečima građani koji ne budu kod kuće u vreme kada operativci budu u njihovom delu grada ili sela, moći će naknadno da dobiju preparat, ukoliko se obrate svojim mesnim zajednicama.

Apelujemo na građane da ne lageruju preparat, već da ga koriste. Zaštita od glodara zajednički je interes svih građana, a deratizacija u ovom delu godine je jako važna jer je to vreme kada se glodari povlače sa otvorenog u stambene objekte i skladišta. Posebno je to važno u seoskim domaćinstvima jer glodari prate hranu, ali ni grad nije pošteđen ovih problema - dodaje Aćimović.

Treba podsetiti da se redovnim organizovanjem ove akcije opština Apatin svrstala u red komunalno uređenih lokalnih zajednica u Srbiji koje sistematski vode brigu o zaštiti zdravlja svih građana od celog spektra zaraznih bolesti čiji su prenosioci štetni glodari.
Aćimović podseća da štetni glodari prenose preko 30 vrsta bolesti među kojima su i bruceloza, tuberkuloza, kuga, salmonela, slinavka, šap, besnilo i trihineloza tako da se brojnost glodara mora dovesti “ pod kontrolu.

Prijava