VREME DANAS U APATINU

«  septembar 2020  »
pusčpsn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 04 april 2012
Štampa

Američka pivara "Molson coors" objavila je danas da će preuzeti regionalnu pivarsku grupu "Starbev" u čijem sastavu posluju Apatinska i Nikšićka pivara "Trebjesa".Ta kompanija saopštila je da je potpisala konačan sporazum s kompanijom ``Starbev`` o preuzimanju te kompanije za iznos od 2,65 milijarde evra.

"Molson Coors" je osigurao finansijska sredstva kako bi zaključio ovu akviziciju i očekuje da će se zaključenjem transakcije investicioni rejting zadržati na trenutnom nivou, navodi se u saopštenju.
Precizira se i da ova transakcija treba da bude odobrena d strane određenih evropskih tela za zaštitu tržišne konkurencije a njena finalizacija se očekuje u drugom kvartalu 2012.g.
``Starbev`` je regionalna pivarska grupa koja u svom sastavu ima devet pivara u centralnoj i istočnoj Evropi, među kojima su i Apatinska i Nikšićka pivara „Trebjesa", precizira se u saopštenju.
``Starbev`` je u 2011. godini ostvarila prodaju od gotovo 700.000.000 evra i zaradu od 241 milion evra.
"Kupovina pivarske grupe `Starbev` se jasno uklapa u strategiju kompanije `Molson Coors` da uveća svoj portfolio premium brendova kao i da pojača svoje prisustvo na tržištima u rastu širom sveta," rekao je Peter Svinburn, predsednik i izvršni direktor kompanije „Molson Coors".
"Tržišta piva u centralnoj i istočnoj Evropi su atraktivna, imaju jaku tradiciju i potencijal za rast sada kada se region vraća stopama rasta pre ekonomske krize", naveo je on.
``Starbev`` zapošljava oko 4 100 ljudi u Češkoj, Srbiji, Hvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Mađarskoj, Crnoj Gori i proizvodi 13,3 milliona hektolitara piva godišnje i u svim zemljama u kojima posluje spada u top tri pivare.
U svom portfoliju ima više od 20 brendova među kojima i lokalne lidere kao što su 'borsodi', 'kamenitza', 'bergenbier', 'ožujsko', 'jelen' i 'nikšićko', a takođe je i licenciran distributer brendova kao što su 'stella artois', 'beck's', 'hoegaarden', 'lowenbrau' i 'leffe'.
Nakon zaključenja kupoprodaje ``Starbev`` će nastaviti s poslovanjem za posebnu poslovnu jedinicu unutar „Molson Coors" kompanije, čije će sedište ostati u Češkoj.
"Molson Coors Brewing Company" jedna je od najvećih pivara na svetu.
Kompanija posluje u Kanadi, Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji u sklopu Molson Coors International (MSI).
Kompanija ima raznovstan portfolio brendova u vlasništvu, te partnerskih marki, uključujući prepoznatljiva imena 'coors light', 'morson canadian' i 'carling'.

You are here:   PočetnaVESTIEKSKLUZIVNO - Prodata Apatinska pivara