«  septembar 2024  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 11 avgust 2015
Štampa

Priča oko kupovine nekretnina u selu Prigrevica od strane državljana Ujedinjenih Arapskih Emirata ne jenjava. Meštani sela su i dalje uznemireni jer niko još uvek ne zna koji je razlog interesovanja i dolaska jedne druge kulture i vere na ove prostore.

Prema rečima mešatana Prigrevice Arapi dolaze u ovaj deo Bačke zato što ih interesuje zemlja, ali im i klima odgovara pošto smo svedoci da poslednjih nekoliko godina imamo gotovo pravu pustinjsku klimu.

-Raspitivali su se za plastenike i uzgoj organske hrane na ovim prostorima, kažu da imamo ogromne potencijale koje ne koristimo, a oni ulaganjem u posao žele sebi i svojoj porodici obezbede bolju budućnost, rekao je meštanin koji je želeo da ostane anoniman.

Nisu Arapi zainteresovani samo za Prigrevicu, kupili su već nekoliko salaša u okolini Sombora, Bačkom Monoštoru, ali i kuća u Subotici i Bezdanu. Vojvodina je oduvek bila žitnica Srbije i predeo sa najboljom zemljom za uzgoj poljoprivrednih proizvoda, ali da li su nam Arapi trebali da nas podsete koliko blago posedujemo.

Iako se veoma brzo proširila vest da kupci Arapi odlično plaćaju za kuće, pa recimo kuću vrednosti 10,000 evra možete prodati za 50,000 evra pokazala se kao ne tačna jer je kuća u Prigrevici od 200 kvadratnih metara sa velikom okućnicom prodata za svega 9,000 evra.

-Kuću sam dala u oglase na prodaju još pre nekoliko godina, kada nije ni bilo reči o Arapima. Do sada nije prodata zato što su mi nudili malo novca, a nedavno je bio i jedan Arapin da se interesuje, ali i on je nudio malo para, rekla je Ljubica iz Prigrevice.

Kupovina kuća  u Prigrevici obavlja se preko agencije za promet nekretnina za koju još uvek nismo utvrdili koja je i ko tačno za nju radi.

-Kroz selo su Arapi prolazi sa jednom ženom koja je očigledno upoznata sa ponudom nekretnina u selu. Predpostavljamo da se radi o više agencija, ali niko ne zna koje su, rekao je jedan meštanin koji je želeo da ostane anoniman.

Kao kupci se uvek pojavljuju muškarci otac ili sin, nakon kupovine objekta oni angažuju majstore da srede kuću kako bi mogli da dovedu familiju. Interesuju se uglavnom za velike kuće sa baštom ili voćnjakom jer su im familije velike, u arapskim zemljama po zakonu je dozvoljeno imati četiri žene. Prema informacijama kojima smo dobili u Prigrevici je jedan Arapin sa tri žene i osmoro dece kupio kuću.

Prijava