«  septembar 2024  »
pusčpsn
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 12 avgust 2015
Štampa

Nizom manifestacija u Srbiji danas će biti obeležen Međunarodni dan mladih, a tim povodom pomoćnica ministra za omladinu Snežana Klašnja upozorila je da je nedostatak odgovarajućeg zaposlenja i dalje najveći problem mladih.

- Najveći problem sa kojim se mladi suočavaju, a što je i ranijih godina bio problem, jeste nedostatak odgovarajućeg zaposlenja i izazova koji su vezani za poboljšanje zapošljivosti mladih'', rekla je Klašnja.

Prema njenim rečima, u tom smislu Ministarstvo omladine i sporta je akcenat stavilo na to kako i na koji način da poveća zapošljivost mladih ljudi.

Tako je, kako kaže, zahvaljujući programima i projektima koje je finansiralo više od 150 mladih dobilo posao u poslednjih godinu dana i sprovedeno je 1.000 obuka koje su povećale kompetencije za posao.

Što se tiče Fonda za mlade talente, 60 mladih stipendista je dobilo odgovarajući posao, a 310 je dobilo neku vrstu radne prakse u poslednjih godinu dana. Ona je najavila da je u pripremi veliki program mera koji će poboljšati zapošljavanje mladih, dodajući da je ministastvo radilo niz akcija sa medjunarodnim partnerima kako bi se poboljšala zapošljivost.

Kao drugi problem, pomoćnica ministra je navela informisanje mladih, a treći problem nedovoljno učešće mladih u društvenom životu.

Podsećajući da je tema ovogodišnjeg Dana mladih građanski aktivizam mladih, Klašnja je istakla da je cilj pronaći kako i na koji način da se poveća njihovo aktivno učešće u društvu.

U Apatinu se Dan mladih obeležava sportsko-zabavnim programom na plaži kod “Plave ruže” gde se održava drugi “Beach Fest”. Na di džej večeri nastupaju DJ Groover sa Radio AS FM-a iz Novog Sada, i sedam lokalnih didžejeva: Night Addicts, - DJ Nemanja Basta, Joshh?, Nemanja Voćkić (Infekcija), DJ Gary i RuLLe. Žurka traje do jutarnjih časova.

Generalna Skupština UN ustanovila je 12. avgust kao Medjunarodni dan mladih koji se u Srbiji slavi od 2007. godine.

Prijava