VREME DANAS U APATINU

«  jun 2020  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 27 april 2012
Štampa

Na sastanku delegacije dela nezadovoljnih zemljoradnika iz Vojvodine i predstavnika Ministarstva poljoprivrede i trgovine, koji trajao više od sedam sati , postignut je načelan dogovor da se subvencije u agraru isplaćuju po hektaru.


 Kako je rečeno Maksimalna isplata subvencija po hektaru neće biti veća od 12 hiljada dinara, a od te sume će biti odbijen iznos sredstava koji su poljoprivrednici već dobili po osnovu regresiranog dizel goriva i avansa za prolećnu setvu.

U ministarstvu je saopšteno da neće ponovo biti uvedeno plaćanje obaveza za PIO fond, niti će biti ograničenja u pogledu površina koje će se subvencionisati. Na pitanje da li će biti dovoljno novca u budžetu za ovu godinu za isplatu subvencija a na osnovu predviđenog modela, predstavnici ratara su dobili odgovor da je rešenje pronađeno.
Predstavnik dela nazadovoljnih zemljoradnika iz Vojvodine Miroslav Ivković je kazao da su paori spremni na kompromis i da će prihvatiti ponuđenih 12 hiljada dinara po haktaru, umesto 14 hiljada dinara po hektaru, što su prvobitno zahtevali.

On je rekao da zemljoradnici za sada neće odustati od blokade puteva, ali je istakao da očekuje razrešenje situacije u toku dana. Članovi delegacije nezadovoljnih poljoprivrednika rekli su da će, nakon što bude postignut konačan dogovor koji će se uobličiti u pismenoj formi, paori povući svoje traktore sa puteva i tako omogućiti normalizaciju saobraćaja na blokiranim putevima širom Vojvodine.

You are here:   PočetnaVESTIPrekinuta blokada puteva