«  april 2024  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 10 februar 2016
Štampa

TV Apatin prati dešavanja u vezi stečaja u Apatinskom tržnom centru i kao što smo izveštavali, bez obzira na stečaj pijaca će nastaviti da radi.  U javnosti se ciljano postavljaju pitanja koja nemaju veze sa suštinom lošeg poslovanja Apatinskog tržnog centra i uzrokom - šta je ono što je dovelo do stečaja.

Tim povodom nam se obratio saopštenjem i Predrag Erić, stečajni upravnik ATC-a koji je naveo:

- Važno je istaći da će pijaca i u toku stečaja i dalje nastaviti da radi, da zakupci tezgi ne brinu, a pazari će se uplaćivati na novi račun ATC – u stečaju.

Za sada se ne može utvrditi u kom pravcu će se odvijati stečajni postupak u ATC-u – da li kao bankrotstvo ili reorganizacija.

U slučaju reorganizacije reprogramirale bi se obaveze ATC-a,  a u slučaju bankrotstva našao bi se novi kupac odnosno vlasnik ATC-a.

U momentu otvaranja stečaja, udeo opštine Apatin u ATC-u je 12%, a 88% je u privatnom vlasništvu.

Otvaranjem stečaja prestaju zastupnička i upravljačka prava direktora, zastupnika, kao i organa upravljanja i nadzornih organa ATC-a i ta prava prelaze na stečajnog upravnika. Dužnost stečajnog upravnika je, između ostalog, da utvrdi i popiše svu imovinu ATC-a , preduzme sve neophodne mere za zaštitu imovine, da se stara o završetku započetih poslova.

Nakon što je opština Apatin bila upoznata sa problemima i finasijkom blokadom ATC-a, na sastanku u zdanju lokalne samouprave sa prvim ljudima opštine je krajem septembra 2015. g. bio i S.Mijanović, koji je obećao da će ATC izaći iz dugova.

Opština Apatin nije uložila ni jedan dinar u izgradnju Apatinskog tržnog centra, već je samo obezbedila lokaciju, a 12 % udela u ATC-u je opština dobila na osnovu odluke Vlade Srbije o privatnom javnom partnerstvu i to u poslovnom prostoru.  To je bilo prvo realizovano prvo javno privatno partnerstvo u Srbiji. Finasijska blokada i stečaj se dešavaju nakon što je većinski vlasnik postao Saša Mijanović.

Prijava