«  mart 2024  »
pusčpsn
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 01 mart 2016
Štampa

Članovi Saveta MZ Sonta sinoć ocenili dobrim poslovanje i aktivnosti u prošloj godini . Pred članovima Saveta MZ Sonta sinoć su se našli brojni izveštaji kojima su praktično zaokružene aktivnosti iz prethodne godine, ali su se razmatrali i planovi rada ovog tela u ovoj godini.

Od lane realizovanih investicija posebno su istaknuti napori na dovršetku druge faze višenamenske sale u lovačkom domu u selu kao i uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta i to u slivovima Bogojevo, Sonćanski rit i Keverča.

Članovi Saveta ove MZ naglasili su da se dosta uradilo i na izgradnji I faze glavnog gravitacionog kolektora za otpadne vode u dužini od 1000 metara i da se tu mora istrajati da se radovi na ovom projektu nastave i dalje, a takođe je rečeno da se mnogo uradilo i na kvalitetnom snabdevanju građana vodom za piće u čemu su puno pomogla sredstva samodoprinosa.

Kada se već govorilo o tome istaknuto je da bi ,bez spremnosti građana na odricanje dela svojih primanja, bilo vrlo teško da selo napreduje i da se u njemu živi dobro pa i podsetilo da je lane, krajem upravo ovog meseca održan referendum o uvođenju novog samodoprinosa po stopi od tri odsto za koji je 58 odsto upisanih meštana u borački spisak reklo „da”.

Na sinoćnjoj sednici Saveta MZ Sonta donešene su odluke da se učestvuje na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo kako bi se uredila kanalska mreža, dalje izgradila vodna infrastruktura i nastavila izgradnja gravitacionog kolektora i mreže otpadnih voda u selu.

Takođe je donešena odluka o izboru najpovoljnije ponude za nabavku opreme za grejanje, hlađenje i ventilaciji višenamenske sale u Lovačkom domu u Sonti. Uz to, članovi Saveta doneli su i odluku o pokretanju postupka javne nabavke za zamenu cevi u stubu vodotornja i ugradnju stanice za dehlorisanje na izvorištu u MZ Sonta.

Prijava