VREME DANAS U APATINU

«  oktobar 2018  »
pusčpsn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 03 novembar 2016
Štampa

Nikad kraća sednica Skupštine opštine Apatin nije zabeležena na Dan oslobođenja grada i to u prepodnevnim satima.

Na njoj se odlučivalo o dobitnicima nagrade „24 oktobar“, što je jednoglasno usvojeno, potom je razmatrana inicijativa za pristupanje opštine Apatin Regionalnoj razvojnoj  agenciji Bačka, što je usvojeno sa 18 glasova „za“.

Razmatrao se i pravilnik o izmeni i dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih zadataka Centra za socijalni rad, što je glat usvojeno.

Kod  inicijative za pristupanje opštine Apatin Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka šturo i prilično nejasno Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine, predložila je da se to usvoji ne dajući ni jedan argument „za“. Više je o   ovom pitanju,  odbornike obavestio dr Dragan Rastović i postavio  nekoliko pitanja među kojima i  da li je to članstvo besplatno, kao što je to prethodna vlast učinila sa „Panonregom“,  sa kim su od inicijative do sada sarađivali, kome su do sada pomogli, koliko i kakva im je usluga pružena i hoće li se Apatin utopiti među ostale članice Regionalne razvojne agencije i biti nebitan član?

Na  set ovih pitanja dr  Rastovića niko za govornicom nije izašao da odgovori. Svi su mudro ćutali  samo je  predsednik Skupštine opštine, Milan Škrbić rekao da  se sve  ovo postavi u formi odborničkog pitanja i da će odgovore dobiti  drugi put.

Na  sednici usvojen i Pravilnik o izmeni i do-puni unutrašnje organizacije Centa za socijalni rad.

Svi su čuli pitanje dr Živorada Smiljanića: šta se dešava u vezi ugovora TV Apatin  i opštine Apatin, pogotovo što je stiglo rešenje  Komisije za kontrolu državne pomoći. Iako je Smiljanić rekao da bi  trebalo izbeći sudski spor jer je potpuno jasno da će opština izgubiti, ponovo  je usledilo- ćutanje. Niko ni reč  nije rekao na tu temu.

Nakon te sednice, reporter  TV Apatin je pitao Jelenu Ićitović, da komentariše Rešenje pomenute Komisije, a ona je rekla da tu odluku nije pročitala i da ne može da komentriše  nešto u šta nije upućena. Mora, kako je rekla da je prouči, pa tek onda da da izjavu. pa, kako je pogrešno uplatila pare TV Apatin, a nije upućena???

To pitanje postavili smo i advokatu i punomoćniku opštine, ali ni on nije hteo da odgovori, niti da iznese svoje mišljenje.

To isto pitanje postavili smo i predsedniku opštine Sekuliću i njegovom ekspertu za ekonomska pitanja Slavoljubu Štrbi ali je njihov odgovor   bio identičan

- Ne mogu sada.  Ima vremena.

Cinično! Nema vremena.

Svesno krše zakon, ponovo je sve u sferi ćutanja pa se mi kao redakcija pitamo šta će novo da smisle na svom nečasnom putu uništavanja TVApatin i NGK.

You are here:   PočetnaVESTINajkraća sednica Skupštine opštine Apatin