VREME DANAS U APATINU

«  decembar 2018  »
pusčpsn
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

KURSNA LISTA

DRUŠTVENE MREŽE

Tv Apatin - Vesti

Datum kreiranja 30 decembar 2016
Štampa

Velika novogodišnja afera opštinske vlasti oko klizališta na Trgu. Napad na novinara TV Apatin, ekipa izbačena iz opštine da ne bi prosustvovala otvaranju ponuda.

Konkurs za izbor najbolje ponude za klizalište u centru Apatina za sve zainteresovane bio je otvoren do srede, 28.decembra, u podne i baš toga dana su u 12, 30 sati, u Plavoj sali Skupštine opštine, ponude otvarane. Pošto je taj kokurs bio javan ( objavljen  na portalu javnih nabavki i internet stranici naručioca- opštine Apatin) ekipa TV Apatin  otišla je na lice mesta kako bi kamerom zabeležila samo otvaranje ponuda za koje, uzgred rečeno, postoji zakonski rok za žalbe od 15 dana. Prvo je ekipu TV Apatin u holu SO  dočekao Jevto Milojević,pomoćnik predsednika opštine Apatin, koji je  prvo verbalno vređa našeg novinara  govoreći mu  neprimerene reči, a  potom ga uhvatio za vrat rekavši mu „Zapamtićeš me“.  

Kada je video da je pored njih kamera, pustio ga je i udaljio se u kancelariju. Zatim je Nika Petrović, zamenica predsednika SO Apatin, prišla televizijskoj ekipi i rekla da nema snimanja otvaranja ponuda nego da se može samo prisustvovati bez uključivanja kamere. Dodala je da niko neće povodom toga davati nikakve izjave nego da će Redakcija dobiti zvanično saopštenje  o tome šta se  odlučilo odnosno koja je ponuda prihvaćena.

Obezbeđenje  u opštini „Sekjuritas“ je tražilo od  ekipe TVApatin da siđe u hol, odnosno u prizemlje, jer su dobili naređenje od načelnice Opštinske uprave Jelene Ićitović da ekipi TV Apatin nikako ne dozvole ulazak u Plavu salu u kojoj je komisija  zasedal. 

Ceo problem oko ove priče je nastao kada je TV Apatin otkrila i pokazala građanima konkurs za zakup klizališta sa rokom od 28. decembra, a ono je postavljeno još pre desetak dana.

Ko je dozvolio da se postavi klizalište ako konkurs nije bio završen? Zar to ne ukazuje na korupciju, bezzakonje i nelegalne dilove nekog iz opštine i zakupca?

Građanima Apatina smo na to ukazali još prošlog petka.

Podsetimo šta su tada rekli opštinski funkcioneri:

U sredu kada su se otvarale ponude, TV Apatin htela je da sazna da li je onaj koji je postavio klizalište, a to je firma AMR iz Paraćina, toga dana i zvanično to dobila ili je u pitanju, kako je izjavio Slavoljub Štrbo, neka druga lokacija u pitanju.

Ako ovo nije korupcija i bezzakonje onda šta je?

Naravno da je TV Apatin za to da naš grad ima klizalište ali ovo je sasvim  providno bezzakonje. Hteli smo i da pitamo zbog čega se toliko uzbudila načelnica Opštinske uprave Jelena Ićitović koja je potpisala ovaj konkurs. Ona je tada imala priliku da pokaže celu istinu, ali je umesto toga tu istinu zabranila i dokazala da je deo tima sada u opštini koji smišlja kako da opravda još jedno bezzakonje.

U zgradi Opštine je toga dana (sreda), u vreme otvaranja ponuda i incidenta sa ekipom TFV Apatin bio i predsednik opštine Radivoj Sekulić ali on ni prstom nije mrdnuo da javnost bude informisana o svemu tome, već se po običaju, sklonio sa tog kliskog terena.

Htela je ekipa TV Apatin i da pita da li je opštinu posetio toga dana (u crnom audiju) čovek iz Pokrajinske vlade koji se isto preziva kao jedan od vlasnika klizališta koje je postavljeno u Apatinu.

Mnogo pitanja koje građani treba da znaju ali ni jednog odgovora. Treba dodati da toga dana o tome nije stiglo nikakvo saopštenje ni iz opštine Apatin, ni od Sekulića, ni od Ićitovićke, ni od Jevte, ni od Nike....

Ni glasa od njih!

 

SINOĆ OTVORENO SPORNO KLIZALIŠTE

JOŠ SE NE ZNA KO JE ZAKUPAC NA KONRURSU

 

Kako TV Apatin desetak dana izveštava o mutnim radnjama u vezi klizališta na Trgu „Nikola Tesla“ niko se od zvaničnika opštine nije oglasio ni saopštio rezulate konursa za zakupca.

Sinoć je bez zvaničnika i reči objašnjenja ovoreno klizalište, a otvorila ga je Milana Srdić kordinator kancelarije za mlade. Ona je istakla veliku ulogu predsednika opštine Radivoja Sekulića  za dobijanje ovog klizališta samo nije objasnila kakva je to zasluga i da li je to njegova privatna akcija, a konkurs samo farsa za neke tajne radnje daleko od očiju javnosti

Kako to predsednik opštine ili bilo ko od zvaničnika može privatno da daje klizalište u ime opštine u zakup, a da krije konkurs i ne poštuje zakonsku proceduru.

Odgovor na to pitanje i danas tražimo, ali niko od čelnika lokalne vlasti neće to da objasni građanima i javnosti.

 

 

You are here:   PočetnaVESTIVELIKA AFERA - Zašto klizaju ovaj narod